JEVN ØKNING: - November fortsetter utviklingen vi har sett helt siden mai, med en jevn økning i konkurser måned etter måned, sier daglig leder Per Fjærestad i Creditsafe Norway.
JEVN ØKNING: - November fortsetter utviklingen vi har sett helt siden mai, med en jevn økning i konkurser måned etter måned, sier daglig leder Per Fjærestad i Creditsafe Norway.

Konkursras i serveringsbransjen

Av de 282 norske selskapene som gikk konkurs i november, er 41 hjemmehørende i serveringsbransjen.

Publisert

I november ble 282 norske selskaper slått konkurs. Det tilsvarer en økning på 30 prosent sammenlignet med tilsvarende måned i fjor. November er dermed den syvende måneden på rad hvor det er en økning i konkurser. Det skjer etter to år med kontinuerlig nedgang under koronapandemien.

Økningen på 30 prosent er nesten tre ganger så høy som i oktober (11 prosent). Ifølge Creditsafe beveger konkursnivået seg mot nivået i 2019, altså før pandemiens utbrudd.

– Vi ser ikke en like dramatisk økning som vi gjorde på sensommeren, men vi kan slå fast at november fortsetter utviklingen vi har sett helt siden mai, med en jevn økning i konkurser måned etter måned, uttaler Per Fjærestad – daglig leder i Creditsafe Norway – i en pressemelding.

Til tross for optimisme forut for julebordsesongen har november vist seg å være en dyster måned for serveringsbransjen. Hele 41 selskaper innen serveringsvirksomhet gikk konkurs i årets ellevte måned – en økning på hele 215 prosent sammenlignet med fjorårets 13 konkurser.

Den mest markante av disse konkursene var Express Mat AS, som drifter matleveringstjenesten Pizza & Kina Expressen. Selskapet har hatt et negativt resultat de tre siste årene, og så seg nødt til å melde oppbud i november – etter nær 40 års drift.

Bygg og anlegg – en annen av de tradisjonelle konkursbransjene – hadde en langt mer stabil måned. Totalt 72 konkurser innen bransjekodene «Oppføring av bygninger» og «Spesialisert bygg- og anleggsvirksomhet» gir en økning på kun 4 prosent sammenlignet med 69 konkurser i november i fjor.

Powered by Labrador CMS