BYENS BESTE TOMT? I dag er det brakker på tomten som kan bli solgt for over 1 milliard kroner.
BYENS BESTE TOMT? I dag er det brakker på tomten som kan bli solgt for over 1 milliard kroner.

Klart for milliardsalg

Statsbygg går i gang med salget av Trekanttomten og forventer en salgssum på over 1 milliard kroner.

Publisert

Det er Malling & Co som har salgsoppdraget for tomten, som blir omtalt som en av de siste utviklingstomtene midt i Oslos CBD. Næringsmegleren sender nå ut teaser til aktuelle interessenter, og det ventes at budprosess, salg og overtakelse blir gjennomført i andre halvdel av 2020.

– Vi forventer at markedet for en tomt som dette er svært godt og ser for oss en salgssum på over 1 milliard kroner, sier seniorrådgiver Gjermund Jappée.

Trekanttomten ligger sentralt ved Aker Brygge og Vika ved Dokkveien/Munkedamsveien. Tomten er på 4500 kvadratmeter og den er regulert til en utbygging på 24 000 kvadratmeter bruttoareal. I forbindelse med UDs vurdering av flytting til Trekanttomten var det en mulighetsstudie for 26 000 kvadratmeter, og det er også en mulighetsstudie for 28 000 kvadratmeter med høyere bebyggelse langs Dokkveien/Munkedamsveien.

Det er ventet stor interesse for tomten. Aktører som Norwegian Property (NPRO) har posisjonert seg for budgivningen og ønsker seg hotell og kongressenter på den attraktive tomten. Samtidig har Statsbygg tidligere uttalt seg negativ til at NPRO leverte inn et planforslag for tomten.