PRIS: Dette var fjorårets finalister. Hvem blir ropt opp på podiet i år?
PRIS: Dette var fjorårets finalister. Hvem blir ropt opp på podiet i år?

Jakter på de gode masteroppgavene

Det blir prisutdeling til høsten, åkkesom.

Publisert Sist oppdatert

Aspelin Ramm-prisen gå av stabelen for sjette gang i høst, koronakrise eller ei.Med prisen ønsker de å oppmuntre til kunnskapsutvikling som bidrar til bedre og mer fremtidsrettet byutvikling for byer og tettsteder, ifølge en pressemelding.

LES OGSÅ: Full gass i boligutviklingen

– Eiendomsbransjen blir i enda sterkere grad en kunnskapsnæring. Målet er å motivere de flinkeste unge til å velge vår bransje i konkurranse med alle andre næringer. Siden starten  har vi sett mange gode kandidater og det gleder oss å se at det stadig kommer dyktige, unge folk til bransjen, sier  administrerende direktør Gunnar Bøyum.

LES OGSÅ: Vil kvitte seg med herskapshusene

Konkurransen vurderer masteroppgaver innenfor fagområdene eiendomsutvikling, arkitektur, landskapsarkitektur, samfunnsgeografi, ingeniørfag, økonomi og planlegging. Det er masterstudenter i Norge, samt norske studenter i utlandet som kan delta. Kun godkjente masteroppgaver fra 2019 og 2020 blir vurdert.

LES OGSÅ: Nå er det viktig med tempo

– Vi har hatt stor glede av kontakt med akademiske miljøer. Vi trenger å bli løftet ut av vante forestillinger og løsninger. Det er veldig bra for eiendomsbransjen at det kommer flere relevante utdanningstilbud på masternivå, påpeker Bøyum.

LES OGSÅ: Frykter konkursras

Prisutdelingen foregår under Oslo Urban Arena 10. og 11. september.