ØKER: I for åpnet Holmøy-konserten sitt nye anlegg på Sortland. Nå blir dette utvidet. Foto.: Snøhetta
ØKER: I for åpnet Holmøy-konserten sitt nye anlegg på Sortland. Nå blir dette utvidet. Foto.: Snøhetta

Investerer mange hundre millioner kroner

Holmøy-konsernet bygde i fjor ut for 300 millioner kroner. Nå er det på´n igjen, og de er ikke alene.

Publisert Sist oppdatert

I november 2018 sto det 6.000 kvadratmeter store hovedkvarteret på Holmen industriområde i Sortland-kommune ferdig – 126 meter dypvannskai med lager, fryseterminal, administrasjonsbygg og gjestehus for ansatte som trenger hvile. Anlegget ble tegnet av Snøhetta, som også står bak utvidelsen fiskerigiganten nå er i gang med.

LES OGSÅ: Kåret til beste bygg i nord

– Den nye fryseterminalen på 3.000 kvadratmeter vil være ferdig i august 2020, melder Holmøy Martitime.

Dette er administrasjonsselskapet i det familieeide Holmøy-konsernet hvis hovedaktivitet er drift av fire trålere, i tillegg til Myre fryseterminal i nabokommunen Øksnes og lakseanlegget Eidsfjord sjøfarm.

Utvidelsen de er i gang med nå inkluderer også mer kai til totalt 250 meter, og et drivstoffanlegg for større båter. Prisen på herligheten er 150 millioner kroner.

LES OGSÅ: Bygger laksefabrikk til 1,5 milliarder

I mai i år fikk Tromsø-firmaet Calanus formannskapets velsignelse til å kjøpe drøyt sju mål på Holmen industriområde for å bygge en fiskeoljefabrikk. Prisen var over seks millioner kroner for tomta som ligger like ved Holmøy-konsernets anlegg, i tillegg fikk selskapet forkjøpsrett på nesten fem mål til med tanke på utvidelse.

Grunnsteinen til anlegget som er priset til 170 millioner kroner ble lagt ned i juni, og Calanus regner med å ta i bruk de 2.750 kvadratmeterne i februar 2021. Selskapet legger selv 65 millioner på bordet, resten tar DNB og Innovasjon Norge seg av.

LES OGSÅ: Bygger boliger for milliarder

– Vi er tilfreds med at Nærings- og fiskeridepartementet har åpnet for kommersiell høsting av raudåte. For å kunne betjene eksisterende og fremtidige kunder er det nødvendig å øke produksjonskapasiteten. Vi er derfor glade for å ha fått med oss solide investorer når vi nå går over i en mer industriell utviklingsfase, sa administrerende direktør Gunnar Rørstad blant annet i en pressemelding den gangen.