Aktuelt

Hent bygger ny fabrikk til 1,5 milliarder

16.000 kvadratmeter. 150.000 tonn i året. Investeringsramme på 1,5 milliard kroner. Det er store tall bak Salmars nye fabrikk.

FABRIKK: Slik ble anlegget presentert da det ved påsketider ble kjent at Salmar valgte Hent til å bygge den. Ill.: SalMar
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Den trønderske lakseprodusenten Salmar valgte entreprenørselskapet HENT fra Trondheim for å bygge Innovanor på Senja – den største og mest moderne laksefabrikken i Nord-Norge. Samlet areal blir 16.000 kvadratmeter og kapasiteten mer enn 150.000 tonn laks pr år, ifølge en pressemelding.

Allerede ved påsketider ble det kjent hvem som skal bygge fabrikken, men kontrakten ble signert først onsdag.

– I tillegg bygges en kassefabrikk, en bi-produktfabrikk og offentlig infrastruktur. Prosjektet skal gjennomføres i en totalentreprise, og samlet investeringsramme er på cirka 1,5 milliarder kroner, heter det i meldingen.

LES OGSÅ: Unge hoder gir nye løsninger

Med på laget er også Thommesen Arkitekter som har lang erfaring fra næringsmiddelbygg og særskilt fra anlegg knyttet til fiskeoppdrett. Byggestarten går i løpet av sommeren og går alt som det skal sløyes den første laksen om to år.

– Det har vært en klargjørende og effektiv utviklingsprosess. Vi har i fellesskap jobbet fram et forprosjekt der ambisjonen var å utvikle en lønnsom fabrikk i mange år framover. Dette er et stort og vesentlig prosjekt også for SalMar, sier konserndirektør marked og utvikling, Knut Alstad i HENT blant annet.

LES OGSÅ: Føler seg lurt av kommunen

Satsingen bekrefter Salmar sin sterke tro på Troms og Senja.

– Her bygger vi et anlegg som vil ha positive ringvirkninger for lokalsamfunnet i mange tiår. I tillegg vil anlegget også romme hovedadministrasjonen for Salmar Nord, påpeker konserndirektør for industri og salg i Salmar, Frode Arntsen.

Far og sønn tar gevinster i øst og i nord (+)
Analyse
Åtte av disse leilighetene blir kanskje ikke bygget (+)
Bolig
Livet på låven ser ut til å friste
Bolig
Selger tomtene for 3,4 milliarder
Transaksjoner
Milliardprosjekt med 950 boliger (+)
Bolig
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
SPG kjøper utviklingseiendom i Oslo (+)
Analyse
NorgesGruppen utvikler på Ullern (+)
Utvikling
NRP med kjempekjøp i Ålesund (+)
Transaksjoner
Ukens tips: Grunnbok og matrikkel stenges
Juss

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.