Aktuelt

Hent bygger ny fabrikk til 1,5 milliarder

16.000 kvadratmeter. 150.000 tonn i året. Investeringsramme på 1,5 milliard kroner. Det er store tall bak Salmars nye fabrikk.

FABRIKK: Slik ble anlegget presentert da det ved påsketider ble kjent at Salmar valgte Hent til å bygge den. Ill.: SalMar
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Den trønderske lakseprodusenten Salmar valgte entreprenørselskapet HENT fra Trondheim for å bygge Innovanor på Senja – den største og mest moderne laksefabrikken i Nord-Norge. Samlet areal blir 16.000 kvadratmeter og kapasiteten mer enn 150.000 tonn laks pr år, ifølge en pressemelding.

Allerede ved påsketider ble det kjent hvem som skal bygge fabrikken, men kontrakten ble signert først onsdag.

– I tillegg bygges en kassefabrikk, en bi-produktfabrikk og offentlig infrastruktur. Prosjektet skal gjennomføres i en totalentreprise, og samlet investeringsramme er på cirka 1,5 milliarder kroner, heter det i meldingen.

LES OGSÅ: Unge hoder gir nye løsninger

Med på laget er også Thommesen Arkitekter som har lang erfaring fra næringsmiddelbygg og særskilt fra anlegg knyttet til fiskeoppdrett. Byggestarten går i løpet av sommeren og går alt som det skal sløyes den første laksen om to år.

– Det har vært en klargjørende og effektiv utviklingsprosess. Vi har i fellesskap jobbet fram et forprosjekt der ambisjonen var å utvikle en lønnsom fabrikk i mange år framover. Dette er et stort og vesentlig prosjekt også for SalMar, sier konserndirektør marked og utvikling, Knut Alstad i HENT blant annet.

LES OGSÅ: Føler seg lurt av kommunen

Satsingen bekrefter Salmar sin sterke tro på Troms og Senja.

– Her bygger vi et anlegg som vil ha positive ringvirkninger for lokalsamfunnet i mange tiår. I tillegg vil anlegget også romme hovedadministrasjonen for Salmar Nord, påpeker konserndirektør for industri og salg i Salmar, Frode Arntsen.

Selger næringslokaler og andel i boligtomt for 50 millioner
Transaksjoner
Byens største boligprosjekt noensinne
Bolig
Kan bygge 8300 boliger
Bolig
Bygger 8.500 kvadratmeter i seks etasjer
Bolig
Dobler antall leiligheter i kommunen
Bolig
Les Estate Magasin digitalt Bli PLUSS-abonnent her!
Skal bygge kontorbygg i Nydalen
Utvikling
Konverterer kontorer til leiligheter
Utvikling
Kvitter seg med ferdig dekket bord
Utvikling
Bøhler og Hagen dropper boliger
Utvikling