Utvikling

Føler seg lurt av kommunen

Coop og Møller hadde store utviklingsplaner i Lillehammer og betalte 15 millioner i infrastrukturbidrag. Nå vil kommunen kutte kraftig i planene, og Coop føler seg ført bak lyset.

STORE PLANER: Her hadde Coop store planer, men rådmannen har nedskalert størrelsen på prosjektet. Ill.: Larkas arkitekter.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det er i Rosenlund bydelssenter, sentralt i Lillehammer kommune, at rådmannen har foreslått å kutte 8000 kvadratmeter med planlagt storhandelsareal. Og på de nærliggende eiendommer selskapene eier i Lillehammer kuttes det ytterligere ca 12.500 m2. Coop har jobbet i flere år med utbyggingen av et storprosjekt på rundt 20 000 kvadratmeter, hvorav storhandel utgjorde 8000 kvadratmeter. Planen var å etablere et OBS varehus på eiendommen.

Coop Eiendom har bidratt med til sammen 15 millioner kroner til infrastrukturtiltak for kommunens arbeid med sykkelveier, nye fortau og veier på området.

– Nå, mindre enn fire år etter at vi inngikk avtalen om å bidra med millioner, trekker altså kommunen sine vilkår og kraftig reduserer området vi har tilgjengelig, sier Coop Innlandets adm. direktør Olav Rønningen.

Magne Øien i Coop Eiendom forteller til Estate Nyheter at Coop har jobbet ut fra gjeldende regulering som ble stadfestet i 2014.

– Deretter inngikk vi en utbyggingsavtale i 2015 med en tilleggsavtale i 2016. Vi har kjørt en prosess med utviklingsarbeider og ikke fått noen signaler om at planene våre ikke skulle gå gjennom. Inntil for en måned siden, var vi i god tro, sier Øien.

– Denne saken er oppsiktsvekkende og alvorlig, og vi mener at det svekker Lillehammer kommunes troverdighet som samarbeidspartner for næringslivet, sier Rønningen.

Coop ser nå på de rettslige mulighetene når det gjelder infrastrukturbidraget på 15 millioner kroner.

Formannskapet har allerede gått inn for rådmannens forslag, og torsdag kveld banker kommunestyret trolig saken igjennom.

 

Nasjonalromantikken blomstrer på taket
Aktuelt
Kan bygge 8300 boliger
Bolig
Bygger 8.500 kvadratmeter i seks etasjer
Bolig
Dobler antall leiligheter i kommunen
Bolig
Sommersatsing styrker eiendomsprisene
Aktuelt
Oppdaterte eiendomsnyheter hver morgen kl 07.05 Meld deg på gratis nyhetsbrev her!
Nytt fond jakter halvannen milliard
Aktuelt
Bøhler og Hagen dropper boliger
Utvikling
Syndikeringsaktør tjente 44 mill. (+)
Analyse
Kjøpte utleieboliger – skal pusse opp og selge (+)
Transaksjoner