Utvikling

Føler seg lurt av kommunen

Coop og Møller hadde store utviklingsplaner i Lillehammer og betalte 15 millioner i infrastrukturbidrag. Nå vil kommunen kutte kraftig i planene, og Coop føler seg ført bak lyset.

STORE PLANER: Her hadde Coop store planer, men rådmannen har nedskalert størrelsen på prosjektet. Ill.: Larkas arkitekter.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det er i Rosenlund bydelssenter, sentralt i Lillehammer kommune, at rådmannen har foreslått å kutte 8000 kvadratmeter med planlagt storhandelsareal. Og på de nærliggende eiendommer selskapene eier i Lillehammer kuttes det ytterligere ca 12.500 m2. Coop har jobbet i flere år med utbyggingen av et storprosjekt på rundt 20 000 kvadratmeter, hvorav storhandel utgjorde 8000 kvadratmeter. Planen var å etablere et OBS varehus på eiendommen.

Coop Eiendom har bidratt med til sammen 15 millioner kroner til infrastrukturtiltak for kommunens arbeid med sykkelveier, nye fortau og veier på området.

– Nå, mindre enn fire år etter at vi inngikk avtalen om å bidra med millioner, trekker altså kommunen sine vilkår og kraftig reduserer området vi har tilgjengelig, sier Coop Innlandets adm. direktør Olav Rønningen.

Magne Øien i Coop Eiendom forteller til Estate Nyheter at Coop har jobbet ut fra gjeldende regulering som ble stadfestet i 2014.

– Deretter inngikk vi en utbyggingsavtale i 2015 med en tilleggsavtale i 2016. Vi har kjørt en prosess med utviklingsarbeider og ikke fått noen signaler om at planene våre ikke skulle gå gjennom. Inntil for en måned siden, var vi i god tro, sier Øien.

– Denne saken er oppsiktsvekkende og alvorlig, og vi mener at det svekker Lillehammer kommunes troverdighet som samarbeidspartner for næringslivet, sier Rønningen.

Coop ser nå på de rettslige mulighetene når det gjelder infrastrukturbidraget på 15 millioner kroner.

Formannskapet har allerede gått inn for rådmannens forslag, og torsdag kveld banker kommunestyret trolig saken igjennom.

 

Terje Stykkets eiendomssatsning går så det suser (+)
Analyse
Hadrian henter fra PEAB
Karriere
Her har OBOS bygd en by i byen
Play
Nå skal eiendomsbransjen Yte
Aktuelt
Vant Aspelin Ramm-prisen
Aktuelt
Med PLUSS får du faglig påfyll i hele sommer! Bli PLUSS-abonnent her!
Lever godt på snøen som falt i forfjor(+)
Analyse
Ukens Tips: Escrow-avtaler
Juss
Ukens profil: Var keeper for Odd i 15 år (+)
Karriere
Kremleiligheter i havgapet (+)
Utvikling