Aktuelt

Kåret Beste Bygg i nord

- Bygget er tøft, banebrytende, innovativt og helhetsinntrykket er ekstremt bra, lød det fra juryen da Beste Bygg i Nord ble kåret i helgen.

BEST: Fiskebruket Holmen i Vesterålen stakk i helgen av med pris. Foto: Jan Eivind Fredly
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Øksnes Entreprenør og Holmen industripark i Sortland kommune ble utropt til vinner i konkurransen som i år ble avholdt for fjerde gang. Styret i Nordnorske Entreprenørers Serviceorganisasjon (NESO) er jury, i følge en pressemelding.

Tidligere er følgende bygg utsmykket med plakett, heder og ære som Beste Bygg i Nord:
• Sykehushotellet i Tromsø
• Nordlyskatedralen i Alta
• Petter Dass-museet i Alstadhaug

LES OGSÅ: Alle vil ha en bit av hotellkaka i nord

Lørdag fikk den eksklusive klubben et nytt medlem: Fiskebruket Holmen i Vesterålen som åpnet i fjor.

– Det er fokusert på funksjonelt design og arkitektur som harmonerer med den arktiske naturen. Det er ikke brukt tradisjonelle løsninger eller materialvalg. Man har også hatt fokus på miljø, og det er valgt miljøvennlige løsninger. Det er et innovativt og komplekst bygg. Juryen er imponert over hvordan entreprenøren, i samspill med arkitekten og de øvrige aktørene, har løst oppgaven. Det anlegget som står ferdig i dag, er beviset på det gode samarbeidet; et samarbeid som førte fram til et anlegg i særklasse. Dette bygget er tøft, banebrytende, innovativt og helhetsinntrykket er ekstremt bra, lød juryens dom.

– I forbindelse med byggingen valgte vi en lokal entreprenør. Vårt konsept med bruk av Snøhetta som arkitekt gjorde at prosjektet ga en del utfordringer som ikke har vært vanlig for entreprenører i vår region. Øksnes Entreprenør løste dette på en utmerket måte, sier daglig leder Kay Arne Nygård hos byggherre Holmøy Maritime.

LES OGSÅ: Boligbonaza i Alta

Holmen Industriområde til 300 millioner kroner i Sortland kommune består av administrasjonsbygg, fryseterminal, tørrlager, gjestehus, parkeringsanlegg og kai. Administrasjonsbygget strekker seg utover mot havet, svevende – kun hvilende på to føtter lengst ute på kaia. Den grønne fargen på beina går igjen på de bærende konstruksjonene også innvendig. Fargen er ikke tilfeldig. Det er den samme som fargen som kan skimtes i sjøen rett utenfor kaia.

– Det er Holmøy Maritime som har valgt å bygge dette og de kunne valgt firkantede klosser … Vi er ydmyke for at vi fikk bygge Holmen industripark, sier administrerende direktør Stian Reinholdtsen i Øksnes Entreprenør.

I tillegg til Holmen Industriområde var også disse nominert til prisen i 2019:
• Ureddplassen (Gildeskål), Moldjord Bygg og Anlegg.
• Skage Barnehage (Overhalla), G-L Bygg.
• Prostneset Havneterminal (Tromsø), Peab Bjørn Bygg.

Utradisjonelle aktører inn i kjøpesentrene
Play
Usbl kjøpte på Frysja (+)
Transaksjoner
Vika Project Finance kjøpte i Asker
Transaksjoner
– Ikke realistisk med høysikkerhetsfengsel på Bredtvet (+)
Utvikling
Solgte 70 prosent umiddelbart (+)
Bolig
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Fastlåst om infrastruktur-modeller for mva
Juss
Blir løpt ned når de lanserer fond med dette (+)
Analyse
Eiendomsskatt for næringseiendom: Det lønner seg å prute
Juss
Prøver på nytt med færre boliger (+)
Bolig

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.