Anders Gregersen og Benja Fagerland var blant foredragsholderne under KINE-nettverkets powerlunch.

– Ikke bli fat and happy

KINE-nettverket hadde et nytt digitalt treff denne uken, med fokus på ledelse i tøffe tider.

Publisert Sist oppdatert

Kvinnenettverket KINE hadde årets første digitale powerlunch denne uken, med over 100 av nettverkets 230 medlemmer som deltakere. Der var temaet «Helt sjef», med fokus på hvordan lede i krevende tider.

Elisabeth Aase la vekt på at det alltid er muligheter (se egen sak om Aase her), mens avtroppende adm. direktør i Neptune Properties holdt innlegget «Å lede i en tid hvor alt går opp - bortsett fra boligprisene og salgstakten. Forfatter, foredragsholder og førstelektor/associate professor på Universitetet i Sørøst-Norge, Benja Fagerland, pratet om viktigheten av mangfold i arbeidslivet.

Gregersen pratet om hvordan eiendomsbransjens rammebetingelser er blitt betydelig endret, samtidig som man har trender som urbanisering, lengre levetid, sterke statsfinanser og at det bygges for lite i Oslo.

– Det er viktig å fokusere på gode produkter og riktige tjenester. Nå er det viktigere enn noen gang å ha en stø kurs og en tydelig strategi, sa Gregersen.

Han mener boligutviklerne må prioritere å forbedre produktene i rolige tider.

— De må tørre å endre seg til det bedre og ikke bli «fat and happy», fortsetter han før han oppfordrer til å bruke tid på effektivisering og digitalisering i rolige.

KINE-nettverket

I 2019 etablerte Hedda Ulvness i Eie Eiendomsmegling, Anne Sofie Bjørkholt i Advokatfirmaet BAHR og NEF i regi av Kine Morud Aarum, som nå jobber i Clemens Eiendom, nettverket Kvinner i Norsk Eiendom (KINE).

Målet var å skape en møteplass for relasjonsbygging for kvinner i bransjen og ha en arena for kunnskapsdeling. Nettverket består nå av over 230 kvinner med ulik kompetanse. De har ulike arrangement, og tirsdag ble det avholdt powerlunch, hvor blant annet Elisabeth Aase deltok.

Benja Fagerland mener bærekraftig mangfold er svaret for næringslivet,

– Det er ikke lengre tvil om at likestilling er direkte knyttet til en organisasjons økonomiske prestasjoner. Mangfold fører blant annet til mer verdiskapning, avkastning, profitt og bedre risikostyring, sa Fagerland.

Hun mener man har mulighet til å forbedre og fremskynde prosessen i en tid hvor endringskultur og innovasjon er blitt normen.

– Vi må dermed gå fra mål til resultater, og fra ord til handling. Dette gjør vi ved å sette opp måltall som kommer fra CDR-forskning. Corporate Diversity Responsibility (CDR), eller bærekraftig mangfold, er teorien om at smartere utnyttelse av ansatte og et bredt spekter av talenter, gir en mer bærekraftig og robust organisasjon, sier Fagerland.

Samtidig presiserer hun at det må være et frivillig konsept som bedrifter ser verdien av.

Powered by Labrador CMS