Transaksjon:

KJØPER: Tidligere SPG-partner Christer Kirkestuen Holler leder Idun Fastigheter i Norge, og selskapet har nå gjort sitt første kjøp.

Idun gjør sitt første kjøp i Norge

Overtar tidligere hotell som nå er konvertert til helse- og omsorgsformål.

Publisert Sist oppdatert

Idun etablerte seg i Norge i desember 2022 sammen med Christer Kirkestuen Holler og har nå gjennomført sitt første kjøp. Eiendommen ligger i Gjerdrum kommune, ca. 30 kilometer nord for Oslo.

Transaksjonen omfatter et tidligere hotell som nå er konvertert til helse- og omsorgsformål. Tomten er ca. 4,2 mål med tre bygningskropper på ca. 1 850 BTA. Alle bygg er fullt utleid til WeCare Omsorg på en 15 års leiekontrakt.

Hotellet ble opprinnelig ferdigstilt i år 2000 og har gjennom 2022 gjennomgått en omfattende renovering av alle overflater, samt oppgraderinger av alle tekniske inntretninger. Byggene genererer en årlig leie på ca. 4,7 millioner kroner i året.

- Det er svært gledelig og spennende at vi nå gjennomfører vårt første kjøp utenfor Sverige og samtidig etablerer et nytt samarbeid med en erfaren og fremoverlent helseoperatør, sier Christian Olofsson, administrerende direktør for Idun Fastigheter.

- Christers mangeårige erfaring fra bransjen og omsorgssegmentet har vært avgjørende for den norske satsningen, sier Olofsson.

AG Advokat i Stockholm og Advokatfirmaet Haavind har vært kjøpers rådgivere i transaksjonen.

Idun Fastigheter er et eiendomsselskap rettet mot boligutvikling og sosial infrastruktur. Selskapet ble etablert i 2020 med Christian Olofsson som hovedeier og SBB (Samhällsbyggnadsbolaget) som samarbeids- og kapitalpartner.

Powered by Labrador CMS