SENTRALT: Unge arbeidstakere vil til sentrum - det tar Rambøll konsekvensene av.

– Alle kontorer vi flytter, flytter vi nå til sentrum

– Skal vi tiltrekke oss unge medarbeidere må vi være lett tilgjengelig og nært butikker og kafeer.

Publisert

Rådgivningsselskapet Rambøll som har vært i Bodø siden 2011, har flyttet til sentrum og holder nå hus i Sjøgata 27. Dette er et seks etasjer høyt bygg fra 1986 som Hundholmen Byutvikling kjøpte i 2016 og blåste nytt liv i for to år siden. I dag fremstår det som et moderne kontorbygg ved Ramsalt.

Avdelingsleder Magne Aas i Rambøll Bodø er ikke i tvil om at dette er et riktig trekk.

– Skal vi tiltrekke oss unge medarbeidere, må vi være lett tilgjengelig og nært kollektivtransport, butikker og kafeer. Dette er fremtiden, påpeker han på selskapets nettside.

– Alle kontorer vi flytter, flytter vi nå til sentrum, understreker byggdirektør Bjørn Tore Landsem i Rambøll.

Mindre parkeringsbehov

En av flere viktige faktorer for Rambølls valg er å redusere behovet for parkeringsplasser gjennom å være nær kollektivknutepunkter.

– Vi ønsker å gå foran som foregangsbedrift. I Sjøgata 27 er vi mer arealeffektive, mer attraktive for den yngre garde og nært kollektivtransport som gjør oss mindre avhengig av bilen til jobb, sier markedssjef Even Brobak.

Målet er å redusere fotavtrykket og samtidig være rustet for fremtiden.

– Sjøgata 27 er et rehabilitert bygg som har gått fra energiklasse D til B. Dette var også viktig for oss da vi valgte bygg for vårt kontor, poengterer Landsem.

En spennende trend

Hundholmen Byutvikling synes det er spennende å se utviklingen og tankene som ligger bak det å flytte en bedrift til sentrum.

– At Rambøll har valgt seg sentrum handler en om en trend vi har sett over tid. Flere store bedrifter ønsker seg til sentrum. Folk vil være der det skjer, sier administrerende direktør Arve Pedersen.

Markedssjef Kine Uttakleiv sier rett ut at unge arbeidstakere i dag er mer kresne når skal velge seg jobb.

– Og i arbeidsmarkedet er det nå en kamp om de beste hodene, hoder som har fått bærekraft-perspektivet inn med morsmelka. Dette krever at man gjør det Rambøll gjør når de flytter til sentrum, supplerer hun.

Eiendomsselskapet mener også at flyttingen bidrar til å opprettholde den viktige urbanismen i et by-perspektiv.

– Skal vi ha levende byer må det skje ting i sentrum fra morgen til kveld. Graden av urbanitet styres av menneskelig aktivitet. Derfor er det så viktig at bedrifter velger som Rambøll. Det er med å skape levende byer, sier bærekraftsjef Børge Kristensen.

Powered by Labrador CMS