ØKER I OMRÅDER: Höegh Eiendom har sikret seg mer eiendom i området rundt Indekshuset.
ØKER I OMRÅDER: Höegh Eiendom har sikret seg mer eiendom i området rundt Indekshuset.

Höegh vant kampen om hjørnegård etter fem budrunder

Höegh Eiendom blir hovedeier i Sommerrogata 17 etter å ha slått 12 budgivere over fem budrunder.

Publisert Sist oppdatert

Bygården Sommerrogata 17 ble satt opp på slutten av 1800-tallet og er på ca. 4.200 kvadratmeter, fordelt over seks etasjer. Bygget har hovedsakelig kontorareal, i tillegg til utadrettet virksomhet med servering og forretning i første etasje.

– Kjøpet er et resultat av vår strategi om å vokse i nabolag hvor vi allerede har god tilstedeværelse og kompetanse om markedet. Vi ser frem til å overta forvaltningen av denne flotte eiendommen og starte samarbeide med etterkommere av familien Bjørklund, sier Eirik Thrygg, administrerende direktør i Höegh Eiendom.

Höegh Eiendom kjøper andeler i selskapet som eier eiendommen, og vil etter overtagelsen ha majoriteten. Eierne av den resterende andelen viderefører sin posisjon i eiendommen.

– Vår familie har vært en del av bygårdens historie i over 100 år. Når vi først skulle få ny medeier og samarbeidspartner, så er vi veldig tilfreds med at dette ble Höegh Eiendom. Det er selvfølgelig et stort pluss at de har en organisasjon som kan håndtere den daglige driften av eiendommen, sier Cathrine Bjørklund Simensen, representant for eierne som blir med videre.

De selgende andelseierne er også svært fornøyd med å selge til Höegh Eiendom.

– Med god tilstedeværelse i området, vellykkede rehabiliteringer og gode utleiekonsepter er vi sikre på at gården, eksisterende og nye leietakere vil bli godt ivaretatt i fremtiden, uttaler representanter for selgerne.

Höegh Eiendom har fra før en solid posisjon i området, med eierskap og forvaltning av landemerket Indekshuset og det nylig totalrehabiliterte Parkkvartalet.

– Nærheten til øvrig portefølje gjør at vi kan få realisert stordriftsfordeler og styrke tilbudssiden vår til nye og eksisterende kunder. Eiendommen har i tillegg en spennende miks med leietakere, fordelt på bransjer vi kjenner godt, sier Cato Dehli Lauritzen, områdedirektør for Oslo i Höegh Eiendom.

Områdets attraktivitet som kontoradresse har økt i takt med bylivet som har blomstret opp på Frogner og særlig rundt Solli plass. Nyåpningen av hotellet Sommerro nesten vegg-i-vegg og de utallige spisestedene har gjort at området oppsøkes for opphold.

– Våre investeringer i Oslo sentrum er langsiktige. Særlig i dette området, som vi nærmest anser som vårt hjemmemarked. Dette er en type eiendom som passer vår profil og organisasjon godt, understreker Thrygg.

I følge megler Newsec ved Håkon Heiberg Styrvold ble det gjennomført fem budrunder, med totalt 13 budgivere. I siste og endelig budrunde ga tre finalister inn endelig bud, hvor Höegh Eiendom med ca. 30 prosent av andelseierne ga det høyeste budet. Partene har blitt enige om å ikke gå ut med kjøpspris. Den formelle overtakelsen er avtalt innen 1. februar 2023.

Powered by Labrador CMS