FERDIG: OSU-sjef Lars Holm og arkitekt Jonny Klokk i MAD Arkitekter sto bak den offisielle åpningen av Clemenskvartalet nylig.

Etter fire år med bygging er Clemenskvartalet ferdig

Arbeidene med det store blokkprosjektet i Bjørvika har pågått siden 2019.

Publisert Sist oppdatert

– Vi kan nå offisielt si at fargene har kommet til Bjørvika. Med Clemenskvartalet ønsket vi å lage noe annerledes, samtidig som vi har bygget på Oslos rike historie, sier Lars Holm som er administrerende direktør i Oslo S Utvikling (OSU) som står bak prosjektet, sammen med HAV Eiendom.

Clemenskvartalet med sine 14 sammenhengende blokker ligger mellom Riksvei 162 Ibsen-ringen og Bispevika som er den innerste delen av Oslofjorden. Blokkene som omkranser et indre gårdsrom har ulike fasader og farger, inspirert av blant annet de klassiske kvartalene på Torshov og Majorstua. Utviklerne så delvis til den historiske bebyggelsen i Gamlebyen på jakt etter fargepaletten.

Totalt er det lagt ned 780.000 arbeidstimer i dette boligprosjektet ifølge en pressemelding.

OSU vil ikke oppgi tall på hvor mye det er solgt for i Clemenskvartalet hittil, ei heller gjennomsnittlig kvadratmeterpris. Men det er ingen tvil om at leilighetene som i gjennomsnitt koster sju millioner kroner har vært populært fra første dag:

* 44 av de 68 leilighetene i første salgstrinn ble solgt for 310 millioner kroner på ei uke i september 2020.

* Andre salgstrinn gikk også unna i en fei. I disse var gjennomsnittlig kvadratmeterpris 106.000 kroner for treroms og 118.000 for to- og fireroms.

* Tredje salgstrinn med 81 leiligheter som ble lagt ut i januar 2021 var utsolgt etter ei uke - og innkasserte 450 millioner kroner.

* Mellom september 2020 og februar 2021 var det solgt leiligheter for 1,4 milliarder kroner i Clemenskvartalet.

Totalt kommer prosjektet til å omsette for over 1,8 milliarder kroner.

Flere unge kjøpere

– Det har vært et spennende prosjekt. Variasjonen i fasadene vil sette sitt preg på hele Bjørvika. Samtidig har de skapt store utfordringer sammenlignet med å lage bare én sammenhengende fasade, sier Holm.

Over 500 beboere har flyttet inn i de til sammen 267 leilighetene. Snittalderen på kjøperne er 40,2 år - der 11 prosent er under 30 år. Bare litt bygging gjenstår før prosjektet er hundre prosent ferdig. Kun to leiligheter står usolgt.

Det er rundt 6.000 kvadratmeter næringslokaler totalt i dette kvartalet, og i høst åpner en dagligvareforretning, restaurant, apotek samt Vinmonopolet.

– Det holder ikke bare å lage et bygg. Vi er hele tiden opptatt av å skape liv mellom bygningene. Tilbakemeldingene fra beboerne forteller oss at vi har lykkes med målet, påpeker Holm.

OSU står bak store deler av utbyggingen i Bjørvika, og har blant annet bygget hele Barcode og Vannkunsten. Snart starter de på det nye prosjektet Mariakvartalet, som blir naboen til Clemenskvartalet.

Når hele Bjørvika en gang står ferdig kan det bo så mange som 10.000 mennesker der fordelt på 5.000 leiligheter.

Powered by Labrador CMS