Karriere:

GAMLE KJENNINGER: Harald Martin Gjøvaag skal igjen jobbe med boligutvikling for Baard Schumann.

Harald Martin Gjøvaag til Schumanns nye boligsatsing

Harald Martin Gjøvaag blir gjenforent med sin gamle sjef Baard Schumann og tar jobben som utviklingsdirektør i den nye boligsatsingen til Schumann og UNION.

Publisert Sist oppdatert

Gjøvaag er arkitekt og jobbet sammen med Baard Schumann i Selvaag Bolig. Han har vært adm. direktør i Gottlieb Paludan Architects og har også vært gründer og sentral i oppbyggingen av Element arkitekter og Alliance Arkitekter. Den første november begynner han i stillingen som utviklingsdirektør i boligutviklingsfondet til UNION.

– Han får ansvar for å gå gjennom alle prosjekter og få dem regulert. Jeg vil påstå han er Norges beste i å lose prosjekter i havn. Og det å få gjennom prosjekter er kanskje den største utfordringen i bransjen, sier Baard Schumann.

Harald Martin Gjøvaag er langt mer beskjeden på egne vegne.

– Baard kan det meste jeg ikke kan og så kan jeg noe som han ikke kan, så vi utfyller hverandre godt, sier Gjøvaag.

– Du får litt av en tillitserklæring fra Baard, han sier du er Norges beste i å lose prosjekter i havn.

– Nei, det finnes ikke en sånn konkurranse, men hvis man får anledning til å være på sitt beste, så kan man jo håpe at det er tilstrekkelig.

– Brukte du lang tid på å tenke deg om da du fikk tilbudet?

– Nei, brukte ikke noe betenkningstid i det hele tatt. Nå har jeg vært med på å starte opp selskaper tidligere og selv om jeg ikke er med og starter opp dette, så blir jeg med på en oppstart. Dette er Baard sitt show og det er veldig moro å være med, sier den nye utviklingsdirektøren.

Det vil trolig være flust med prosjekter å jobbe med når Gjøvaag begynner i den nye jobben, for selskapet har allerede blitt kontaktet av en rekke aktører.

– Det blir rimelig mye å gjøre fremover. Vi har en veldig god timing for å få lov til å være «new kid on the block», sier Gjøvaag.

– Vi jobber allerede med en pipeline. Vi er i farta og regner med at vi kan gjøre kjøp før jul. Vi liker store prosjekter med stordriftsfordeler og vil ikke gå for de små prosjektene, sier Baard Schumann.

Etter at Solon ble kjøpt opp og Gjelsten la Neptune Properties og Profier ut for salg (som senere ble droppet), kunne det se ut som om man var i gang med en større konsolidering i markedet for boligutviklere. -Men Gjøvaag er opptatt av at det de seneste årene har kommet en viktig underskog av nye selskaper i bransjen.

– Nå håper vi de fleste klarer seg gjennom en storm mer renteøkning og usikkerhet om boligprisene. Vi står på mange måter i en perfekt storm med renteøkninger, inflasjon og geopolitisk uro. Det gir åpninger for å tenke nytt i bransjen. Vi skal selvfølgelig gjøre mest ut av det vi kan, men skal også utfordre oss selv på ting vi ikke kan. Vi skal spille på lag med samfunnet og kommunene og vi kan og skal ta en viktig rolle i framtidens boligutvikling og vi kan også bidra inn i den tredje boligsektoren, sier Gjøvaag.

Powered by Labrador CMS