Transaksjon:

SPESIALIST: AKA har nå en portefølje på 234 eiendommer, hovedsakelig leid ut til handelssegmentet.
SPESIALIST: AKA har nå en portefølje på 234 eiendommer, hovedsakelig leid ut til handelssegmentet.

Har kjøpt for en halv milliard i år

AKA har kjøpt ytterligere fire handelseiendommer og har så langt i år handlet eiendom for en halv milliard kroner.

Publisert

Eiendomsselskapet AKA har i løpet av de seneste årene bygd seg opp til å bli en kjempe innenfor segmentet dagligvareeiendommer. Selskapet drifter nå og forvalter 448.000 kvadratmeter med handelseiendom som hovedsakelig er leid ut til dagligvarekjedene. Nå har AKA kjøpt fire handelsbygg med et samlet areal på 18.467 kvadratmeter i handelsområder på Forus og Helgeland.

– Dette er to attraktive eiendommer med god beliggenhet og solide leietakere som passer godt inn i vår eiendomsportefølje, som nå teller 234 eiendommer, sier adm. direktør i AKA, Jane K. Gravbråten.

Adm. direktør i AKA, Jane K. Gravbråten.
Adm. direktør i AKA, Jane K. Gravbråten.

Dermed har AKA handlet eiendom for en halv milliard kroner i år. Selskapet har tidligere i år blant annet investert i to dagligvareeiendommer med KIWI som leietakere i henholdsvis Narvik og Askim.

– Vi har 359 leietakere fordelt over hele landet, fra Kirkenes i nord til Mandal i sør. Eiendommene på Forus og Helgeland er flotte tilskudd til vår stadig voksende eiendomsmasse, fortsetter AKA-sjefen.

I tillegg til eiendommer leid ut til dagligvarekjeder, har AKA også eiendommer med bredt vareutvalg og byggevareprodukter. Selskapet er opptatt av at det kopmpletterer en attraktiv eiendomsportefølje som i praksis er fullt utleid.

– Vi kan det vi driver med og samarbeider godt med våre solide og dyktige samarbeidspartnere som er Norges største handelsbedrifter. Foruten eiendomstransaksjoner er AKAs kjerneområder drift og forvaltning samt utvikling av handelseiendommer, sier Gravbråten.

Hun legger til at AKA har målsetning om ytterligere vekst og vil være synlig i transaksjonsmarkedet for handelseiendom i tiden fremover.