Utvikling:

FEM BYGG: Prosjektet består nå av fem bygg som sammen skal danne en helhetlig komposisjon.

Har bearbeidet Bjørvika-prosjekt etter innsigelse fra Riksantikvaren

Oslo S Utvikling og Hav Eiendom har kuttet bebyggelse fra 55.600 til 47.100 kvadratmeter siden oppstarten av reguleringsprosessen.

Publisert

I mars skrev Estate Nyheter at Riksantikvaren hadde reist innsigelse til planene for feltet C6 i Bjørvika. Dette er den siste forlengelsen av Barcorde-rekken.

Det er Oslo S Utvikling og Hav Eiendom som står bak planforslaget, som opprinnelig ble presentert med et samlet areal på 55.600 kvadratmeter.

FØR: Det opprinnelige planforslaget omfattet tre hovedbygninger med skrå takflater og en forlengelse av Trelastgata.

Det opprinnelige planforslaget omfattet tre hovedbygninger med skrå takflater og en forlengelse av Trelastgata. Kvartalet i vest bestod av et næringsbygg på 13 etasjer (ca. 54 m), et boligbygg på 14 etasjer (ca. 50 m) og en lav base/torg. Det østlige kvartalet omfattet et næringsbygg på 9 etasjer (ca. 41 m).

Nytt forslag.

Etter at Riksantikvaren rettet innsigelse både til utbyggernes alternativ 1 og Plan- og bygningsetatens (PBE) reduserte alternativ 2, har forslagsstiller bearbeidet prosjektet med målsetting om at innsigelsen skal frafalles.

I forkant av et dialogmøte i begynnelsen av desember har LPO Arkitekter sendt inn bakgrunnsmateriale til PBE. Av dette materialet fremgår det at volumet nå er redusert til 47.100 kvadratmeter.

Prosjektet består nå av fem bygg som sammen danner en helhetlig komposisjon.
Byggene forholder seg til hverandre i geometri og uttrykk (materiale, farge, grid o.l.).

Bolig legges syd i prosjektet, med best utsikt- og solforhold.
Kontorbygg omkranser bolig og skjermer for støy fra jernbane og kryss. Utadrettede funksjoner etableres i første etasjer.

– Prosjektet er en helhetlig komposisjon som danner et fondmotiv mot Middelalderparken. Videre vil det hente inspirasjon fra tilgrensende byområder, for å bidra til å knytte områdene på hver side av C6 sammen og bryte ned skalaen på prosjektet, fremgår det av presentasjonen, som er sendt til PBE.

Der påpekes det også følgende:

– C6 vil skape et attraktivt bygulv som bygger opp om Middelalderparken, Barokkhagen, gatene og byrommene og knytter dem sammen.

– Parkarealet foran C6-Ø utvides. Prosjektet skaper et tydeligere grøntdrag fra Ladegården i øst og helt ned til Håkon 5's gate i vest.

– C6 rammer inn viktige byrom og knytter sammen områdene på hver side av tomten arkitektonisk, historisk og i volum.

– Variasjon skapes innenfor et samlende og helhetlig grep, slik at C6 fremstår som en selvstendig enhet og ikke en fortsettelse av Barcode.

– C6 har både en historisk og tidløs forankring, samtidig som det løser dagens klimautfordringer som et bærekraftig prosjekt med moderne løsninger.

C6 vil bestå av fremtidsrettede og bestandige byhus.

Powered by Labrador CMS