PENSJONIST: Asmund Haare har gjort sitt som styreleder og overlater roret til yngre krefter.
PENSJONIST: Asmund Haare har gjort sitt som styreleder og overlater roret til yngre krefter.

Haare går ut, Bech kommer inn

Grunnlegger og eier Asmund Haare fratrer nå sin siste formelle rolle i konsernet han har bygget opp gjennom 30 år.

Publisert Sist oppdatert

Helt siden etableringen av hotellkjeden First Hotels og eiendomsselskapet Host på 1990-tallet, har Flying Elephant vært et stort hotellkonsern i Skandinavia. Under Haares ledelse har de utviklet hoteller som St Petri, Grims Grenka, Amaranten og Reisen.

Men nå er det slutt.

– Jeg vil alltid ha interesse og engasjement for selskapet og hotellbransjen, men ønsker full frihet til å prioritere familie og helse, sier Asmund Haare i en pressemelding.

Han gikk av som øverste operative leder til styreleder for nesten to år siden da Anders Moe overtok som konsernsjef.

Det nye styret består av hans eldste barn Simen Haare og Cathrine Haare Aldorino, samt CFO i Aspelin Ramm Christopher Utne og eiendomsadvokaten Stig Bech fra Wiersholm.

Konsernledelsen har den senere tiden startet arbeidet med å reposisjonere konsernet til å bli et family-office spisset mot hotell- og eiendomsinvesteringer. Et styre bestående av nærmeste familie og sterke profiler innenfor disse virksomhetsområde, har vært en del av den planen.

– Dette er et kompetent styre som har min fulle tillit. Sammen med dagens ledelse og øvrige organisasjon har de kvalitetene som skal til for å løfte selskapet til en enda sterkere posisjon i fremtiden, kommenterer Haare.

Flying Elephant har som alle andre vært gjennom et tøft år som har krevd stor evne til omstilling. Det nye styret kommer inn i en bransje og et konsern som har opplevd stor turbulens gjennom pandemien.

– Det er ekstremt krevende tider og krisen har kostet oss mye på alle måter, men vi ser fremover og er positive. Vi har bygget opp likviditet gjennom flere realiseringer, har stabil finansiering, en verdifull eiendomsportefølje og et sterkt team med et kompetent nytt styre bak seg. Vi er allerede i gang med flere prosjekter, påpeker konsernsjef Anders Moe.

Selv om han er positiv på både konsernets og bransjens vegne, tar det tid før hotellgjestene for alvor vender tilbake.

– Akkurat nå trenger bransjen all støtte den kan få, men krisen er midlertidig og det er bare spørsmål om tid før hotellmarkedet kommer sterkt tilbake. Folk forblir ikke hjemme, så snart smitten er under kontroll ønsker de å reise igjen, understreker han.

Det nye styret har allerede satt seg inn i selskapets viktigste posisjoner, utfordringer og muligheter.

– Når vi vet hva konsernet og bransjen har vært gjennom det seneste året, så vet vi at vi fortsatt har flere utfordringer der vi skal finne gode løsninger sammen med våre samarbeidspartnere. Jeg er imponert over jobben man har gjort med reposisjonering, omstrukturering og sikring av finansiering og verdier gjennom pandemien. Det samme gjelder den innsatsen som er lagt inn for å sikre posisjoner etter Maribel-konkursen. Tross utfordringene fremstår Flying Elephant som et solid konsern med potensial, sier Stig L. Bech.