KOMBI: Å kombinere butikksenter og omsorgsboliger er vinn-vinn for begge parter.
KOMBI: Å kombinere butikksenter og omsorgsboliger er vinn-vinn for begge parter.

Trengte tomt, kjøpte taket på butikken (+)

I fjor høst sa politikerne ja til å kjøpe butikktaket for å få plass til nye omsorgsboliger. Nå nærmer det seg byggestart.

Publisert

Diskusjonen om nye omsorgsboliger i Stange kommune sør for Hamar har pågått i årevis, og i 2018 bestemte kommunen seg for å samarbeide med Coop Innlandet som holder hus midt i Stangebyen. Så fulgte enda mer politikk, før det hele endte i et flertallsvedtak i september.

Resultatet er at Coop Innlandet allerede i sommer starter ballet med å transformere dagens butikkeiendom som består av flere lave bygninger. Noe av dette skal rives på ferden mot det endelige målet som er et 2.700 kvadratmeter stort butikksenter – rundt dobbelt så stort som i dag.

- Dette prosjektet har en totalramme på ca. 60 millioner kroner. Selve byggingen starter til høsten og første etasje er planlagt ferdig i andre eller tredje kvartal 2022, sier administrerende direktør Dag Roger Rinde.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 449,- pr mnd.
Faktureres kun årlig.

Bestill her

2 brukere*
NOK 798,- pr mnd. / 399 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

3 brukere*
NOK 1 047,- pr mnd. / 349 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

Ønsker dere flere enn 3 brukere?Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.