Annonsørinnhold

Gull av gråstein i Drøbak

I Drøbak er ombyggingen av det tidligere sykehjemmet Grande i ferd med å fullføres. I boligprosjektet Grande Panorama har utbygger Krister Klemmetsen hatt fokus på å skape et eksempel på bærekraftig gjenbruk, der eksisterende strukturer får et nytt liv. Til høsten er det klart for innflytting i de moderne og eksklusive leilighetene.

Høy standard og flott beliggenhet

Med tradisjonell trehusbebyggelse som nærmeste nabo har Krister Klemmetsen siden 2020 jobbet med prosjektet Grande Panorama, en fullstendig ombygging av det gamle sykehjemmet i Drøbak, bygget i naturbetong og teglstein. 20 av 21 leiligheter i det tidligere kommunale sykehjemmet er allerede solgt, og det ligger til rette for innflytting i løpet av høsten. - Det har vært et utrolig spennende prosjekt så langt, nå gleder vi oss til å få lagt ut leilighetene i nybygget for salg også, sier Klemmetsen.

Klemmetsen, som er fra Spydeberg, kjøpte i 2020 sykehjemmet for 81 millioner kroner gjennom sitt selskap KK Team AS. Planen ble raskt å bygge om eksisterende bygg til 21 leiligheter og bygge et mindre nybygg i bakkant. Leilighetene i nybygget, som er under oppføring, vil snart legges ut for salg. Standarden på alle leilighetene så vel som fellesarealene i prosjektet er høy, og arbeidet i forkant av prosjektet inkluderte å kartlegge kjøpergruppene og deres forventninger, sier Klemmetsen. Grande Panorama vil ha en stor takterrasse på det største bygget, samt treningsrom, innendørs basseng og felles badstu. Med beliggenhet i en vestvendt skråning noen titalls meter over fjorden er det fantastiske solforhold og flott utsikt over både Oslofjorden og Oscarsborg festning.

Takterrassen på Grande Panorama har god uteplass og eksklusive materialvalg, og det er delt inn i både egne og felles soner for beboerne.
Takterrassen på Grande Panorama har god uteplass og eksklusive materialvalg, og det er delt inn i både egne og felles soner for beboerne.

Godt samarbeid har vært avgjørende

- Dette er et stort og spennende prosjekt som krever godt samarbeid med pålitelige partnere for å kunne realiseres, sier Krister Klemmetsen. Han legger til at de har hatt et godt samarbeid med kommunen og dyktige arkitekter som hele tiden har hatt en helhetlig tankegang. I tillegg har BN Bank støttet oss gjennom hele prosessen, fortsetter han.

Det har vært helt avgjørende for oss å ha en fleksibel og pålitelig bank for å få gjennomført Grande-prosjektet. - Vi har en dedikert kundekontakt som alltid har vært tilgjengelig og har svært god kunnskap om bransjen.

Gammelt og nytt hånd i hånd

I byggingen av Grande Panorama har målet vært å bevare og fremheve det gamle sykehjemmets eksisterende kvaliteter, mens det samtidig oppgraderes til moderne og praktiske boliger. Bygget har på en måte fått tilbake sitt opprinnelige utseende, samtidig som man har tilføyd nye elementer som viser at bygningen har fått en ny funksjon. - Ved bruk av vakre og varige materialer og tekniske oppgraderinger, vil funksjonaliteten og kvaliteten bli som ny, sier Klemmetsen. Vi mener vi har klart å ta vare på elementer fra 60-tallsarkitekturen, som vil skape kontinuitet og forsterke endringene til en fordel for både boligmiljøet og omgivelsene.

- En glede å være med på et så spennende prosjekt

Anette Bomann-Larsen, kundeansvarlig for bedriftsmarked i BN Bank, er stolt over å være en del av prosjektet. - Krister er en dyktig og initiativrik person, og da vi ble spurt om å delta i finansieringen av dette utbyggingsprosjektet, var vi ikke i tvil om å si ja. Det har vært spennende å følge med på et prosjekt der kunden er så visjonær og samtidig må forholde seg til bygningenes opprinnelige arkitektur.

Utbyggingen av Grande Panorama har vært både utfordrende og spennende, sier Krister Klemmetsen. Han er svært fornøyd med samarbeidet med BN Bank og Anette Bomann-Larsen
Utbyggingen av Grande Panorama har vært både utfordrende og spennende, sier Krister Klemmetsen. Han er svært fornøyd med samarbeidet med BN Bank og Anette Bomann-Larsen

For BN Bank er det alltid viktig å være tilgjengelig for kunden og kunne tilby finansieringsløsninger som passer til de ulike prosjektene. De har bygd opp gode relasjoner til Klemmetsen og selskapet de senere årene. – Vi ønsker å være en god diskusjonspartner når Krister og andre kunder har behov for det. Nå gleder jeg meg til å se det endelige resultatet når prosjektet ferdigstilles, sier Bomann-Larsen.

Powered by Labrador CMS