Går sammen med CBRE

Publisert Sist oppdatert

I en pressemelding opplyses det at Aberdeen Asset Management ønsker å styrke forretningsområdet eiendom.  Den  nordiske virksomheten tilpasses til den modellen som benyttes i andre regioner i konsernet. 

Målet er å kunne gi en bedre leveranse til våre kunder gjennom forenkling, synergier og økt fokus på de verdiskapende aktivitetene innenfor eiendom.  

Aberdeen har en forvaltningskapital på 3 milliarder euro i direkte eiendomsinvesteringer i Norden. Selskapet har utviklet seg og vokst det siste tiåret, delvis gjennom et antall strategiske oppkjøp. Dette har styrket både kompetanse og markedsdekning. Aberdeen opererer med en felles investeringsprosess, men systemer og organisering har i mange sammenhenger forblitt uendret i de ulike markedene. 

– Vi har sett et behov for å gi fonds- og kapitalforvaltningsteamene mulighet til å fokusere på det som skaper størst verdier for kundene, opplyser Aberdeen i pressemeldingen. 

Les også: Aberdeen kjøper i Trondheim

Aberdeen har konkludert med at det er ønskelig å sette ut deler av forvaltningsvirksomheten til en ekstern samarbeidspartner. De delene av virksomheten som skal settes ut omfatter kontraktsforvaltning og eiendomsregnskap og -administrasjon samt senterledelse. 

Aberdeen mener at en overgang til denne nye modellen vil gi kundene og deres leietakere en mer effektiv tjeneste. Kjøp og salg av eiendommer for porteføljene samt utleie vil fortsatt bli tatt hånd om av Aberdeen.

Aberdeen har satt i gang en prosess for å velge en felles leverandør av de aktuelle tjenestene i Norden (Danmark, Sverige, Norge og Finland). Etter at prosessen nå er gjennomført, har Aberdeen inngått en intensjonsavtale med CBRE om å yte disse tjenestene fra april 2016. Aberdeen er opptatt av å sikre kontinuitet i tjenestene, og intensjonen er at Aberdeen-ansatte som arbeider i de teamene som omfattes av denne avtalen, blir overført til CBRE. 

Les også: Kjøper handelseiendom i Drammen

Les også: Aberdeen selger i Bergen

– Dette er et naturlig skritt videre for Aberdeen.  Vi ser stadig etter nye måter å forbedre de tjenestene vi leverer til kundene våre, sier Thomas Wolff, Head of Pooled Property Funds, Nordic Region

– Både i Storbritannia og i resten av Europa utenom Norden har kontraktsforvaltning og eiendomsregnskap og -administrasjon vært utkontraktert i mange år.  Dette har vært til stor fordel for kundene våre. Kvaliteten på de tjenestene som ytes fra eksterne leverandører blir stadig bedre, så vi føler oss bekvemme med å sette ut disse tjenestene også i de nordiske landene.

– Aberdeen Asset Management forsterker sitt fokus på å skape verdier for sine kunder gjennom rendyrking av sin asset management strategi. Når vi nå skal overta den underliggende forvaltningen av eiendomsmassen representerer det et nytt og viktig skritt i vår strategi om å være den klart ledende tjenesteleverandøren innenfor næringseiendom, sier John Olof Solberg, Managing Director | CEO i CBRE Norge (Atrium AS

Les også: Fikk lang leieavtale i Nydalen

– Vi overtar nå en plattform av solid format og vil overta meget kompetente ressurser som gjør oss i stand til å sette en ny standard for denne typen tjenester i det norske markedet. Vi gleder oss til å bli en forlengelse av Aberdeen-teamet og hjelpe dem å skape verdier gjennom selskapets eiendomsportefølje i Norden.

 

Powered by Labrador CMS