Bolig:

ATTRAKTIVT: Ifølge arkitektselskapet vil en regulering gi «svært attraktive bosituasjoner».

Familie vurderer prosjekt med opptil 100 boliger i Oslo vest

I dag drives det enkel næringsvirksomhet i Hoffsveien 25-29.

Publisert

– Eiendommene har ligget som de er i lang tid. Det drives enkel næring der, og familien ser nå på mulighetene for et boligprosjekt. Vi ønsker å sette eiendommene inn i en kommuneplanmessig vurdering, sier sivilarkitekt MNAL Øivind Lunde i Crux Arkitektur.

På vegne av familien som eier Hoffsveien 25-29, har arkitektselskapet kontaktet Plan- og bygningsetaten (PBE) om prosjektet. Der fremgår det at begge eiendommene er regulert til friområde. Kommuneplanen viser områdene som eksisterende grøntstruktur.

– Med bakgrunn i at eiendommene i en årrekke har vært bebygget, og er del av aktive næringsvirksomheter, ønsker eier å aktivere eiendommene gjennom en bevisst holdning til de forskjellige deler eiendommene består av, og ønsker å materialisere dette i en reguleringsplan, skriver Crux Arkitektur.

Tiltakshaver legger opp til at vestlig del, samt alt areal som av østlig del er tilstøtende til Hoffselva og dagens gangveier med tilsammen ca. 25.000 kvadratmeter, tilføres Oslo kommune.

– Det resterende ca. 7.300 kvadratmeter endres fra friområde til boligområde.

Bebyggelsen kan være opptil 4 etasjer, gjerne en variasjon av rekkehus og leiligheter. Utnyttelsen kan settes til 100-150 prosent, det vi si mellom 7.300 og 11.000 kvadratmeter. Vi antar dette kan gi 50- 100 boenheter, heter det i henvendelsen til PBE.

Intensjonen med planen vil være fortetting i deler av eiendommen som i dag ikke benyttes som friområde, men til næringsvirksomhet. Alle eksisterende gangveier og kantsoner langs Hoffselva vil bli opprettholdt. Gjennom etablering av boliger vil ingen av dagens kvaliteter som friområde bli redusert.

– En regulering vil gi svært attraktive bosituasjoner, påpeker arkitektselskapet.

Powered by Labrador CMS