Transaksjon:

14 TRANSAKSJONER I DESEMBER: Leder for transaksjonsavdelingen i Newsec, Håkon Heiberg Styrvold, forteller om en het avslutning på transaksjonsåret.

– Et helt unormalt transaksjonsår

Etter bråstoppen i transaksjonsmarkedet da nedstengningen kom i mars, har andre halvår vært fantastisk for transaksjonsmeglerne.

Publisert Sist oppdatert

Sist fredag closet Newsec sin siste store transaksjon for året da Byfjordparken i Stavanger skiftet eier. Eiendomsverdien var 800 millioner kroner, og dermed har transaksjonsavdelingen i Newsec i Norge signert hele 14 transaksjoner i desember. Byfjordparken var den største.

– Transaksjonen markerer et solid punktum på en helt ekstremt hektisk høst i transaksjonsmarkedet. 2020 må beskrives som unormalt på alle måter. Første kvartal var forventet å gå som «vanlig», men nedstenging av Norge i midten av mars førte til at svært mange transaksjoner ble stoppet eller utsatt, sier leder for transaksjonsavdelingen og partner i Newsec, Håkon Heiberg Styrvold.

Han legger til at det dermed syntes å være god timing å få closet NRK-tomten for ca. 5 milliarder kroner den 26. ferbruar.

– Det var først mot slutten av juni at sentimentet i markedet igjen snudde til det positive og med de naturlige syklene i transaksjonsmarkedet, var det i slutten av august/september markedet virkelig tok av igjen. Som resultat har vi sett en rekord i antall transaksjoner i fjerde kvartal 2020 og mer spesifikt, i desember, sier Styrvold.

Han noterer seg at det også har vært svært mange store nordiske transaksjoner på tampen av året.

– Newsec bistod med salget av to bileiendommer for Møller Eiendom i Sverige, med et volum på ca. 500 millioner kroner som et samarbeid mellom Newsec Norge og Sverige. Tilsvarende ble den største transaksjonen i Norden i år, Heimstadens boligporteføljekjøp for ca. 17 milliarder av Niam, gjort av Newsec. I samme moment som Coop Gardermoen ble solgt for over 3 milliarder, bistod også Newsec tyske DWS med kjøpet av Coops sentrallager i Eskilstuna, for over 1,5 milliarder svenske kroner. Totalt vil Newsec ha bistått som transaksjonsrådgiver for ca.5 milliarder euro i 2020, den klart største transaksjonsrådgiveren i Norden, sier Styrvold.

Han tror også på et hett transaksjonsmarked i første kvartal.

– Vi tror appetitten etter spesielt lange og sikre kontantstrømmer vil holde seg fortsatt høy, med spesielt trykk innenfor logistikk. Samtidig ser vi at mange får øynene opp for undersegmenter av handel, som fortsetter å gjøre det sterkt, samt at vi forventer en ytterligere forsterket konkurranse innenfor boligutviklingssegmentet.

Powered by Labrador CMS