Entra skal bygge denne skolen i Sandvika sentrum.

Den nye privatskolen i Bærum skal bygges av Entra

Skolen i Sandvika sentrum får 2.750 kvadratmeter fordelt på åtte etasjer samt to kjelleretasjer.

Publisert Sist oppdatert

Entra har signert en 25 år lang leiekontrakt fra Q3 2024 med Akademiet Realfagsgymnas for en ny skole i Sandvika sentrum.

Malmskriverveien 16 blir et 2.750 kvadratmeter stort utfyllingsprosjekt som skal bygges i tilknytning til Malmskriverveien 18. I dag brukes den lille tomta på 400 kvadratmeter til parkeringsplass.

Det nye skolebygget skal huse 300 elever ifølge en pressemelding.

– Sandvika gjennomgår en formidabel utvikling, og vi har hele tiden vært enig med kommunen at det er viktig for byutviklingen å etablere flere tilbud for unge i sentrum. En ny skole er i tråd med kommunens ambisjoner om å skape mer liv i sentrum, og vi ser frem til å bidra til den storstilte byutviklingen som foregår, sier Henning Berger-Nortvedt som er Entras leder i Sandvika.

Hva entreprisen lyder på er ukjent.

I Sandvika sentrum er det for tiden stor byggeaktivitet i forbindelse med oppføringen av flere nye bolig- og kontorbygg.

I juni 2021 inngikk Entra en intensjonsavtale med Norges Realfagsgymnas (NRG) om å utvikle en skole ved kommunens kunnskapssenter i Sandvika sentrum. Skolen skal stå klart høsten 2024, og byggestart er forventet i andre kvartal 2023.

Akademiet er Norges største private videregående skole med over 8.500 elever fordelt på 13 videregående skoler, 10 privatistskoler, nettstudier, barne- og ungdomsskoler.

Powered by Labrador CMS