GRAND OLD MAN: Ikke bare er Olav Thon eldst i eiendomsbransjen, han er også den som har mest makt – i følge leserne av Estate Nyheter. (Foto: Evenfoto.no)
GRAND OLD MAN: Ikke bare er Olav Thon eldst i eiendomsbransjen, han er også den som har mest makt – i følge leserne av Estate Nyheter. (Foto: Evenfoto.no)

Disse har mest makt i eiendom

Resultatet av kåringen Eiendomsbransjens mektigste er endelig klar.

Publisert Sist oppdatert

I midten av mai lanserte Estate Nyheter årets utgave av kåringen Eiendombransjens mektigste. På forhånd hadde en jury jobbet frem 30 aktuelle kandidater.

Juryen har bestått av Mona Ingebrigtsen, administrerende direktør i Oslo Areal, Erling Dokk Holm, førsteamanuensis ved Høyskolen Kristiania, nå avdøde Peter T. Malling sr., styreformann og gründer av Eiendomshuset Malling & Co, samt Thor Arne Brun, forlagsredaktør i Estate Media.

Kandidatene ble deretter presentert over flere dager, inntil leserne fikk mulighet til å stemme. I forrige uke ble stemmelokalene lukket, og vi kan nå presentere resultatet, basert på rundt 2000 stemmegivere.

De gamle er eldstLeserne av Estate Nyheter har kåret Olav Thon til den mektigste i eiendomsbransjen i Norge. 95-årige Thon er utvilsomt den som har lengst fartstid i eiendom i Norge, og han skal som kjent gifte seg med sin mangeårige kjæreste Sissel Berdal Haga (79) i sommer.

Andreplassen i kåringen Eiendomsbransjens mektigste går til Christian Ringnes, administrerende direktør i Eiendomsspar, tett fulgt av hotellkongen Petter Stordalen. På fjerdeplass følger OBOS-sjef Daniel Siraj, mens Fredensborg-eier Ivar Tollefsen bekler femteplassen.

Selvaag-brødrene Olav Hindahl og Gunnar Frederik Selvaag deler sjetteplassen, mens Fabritius-eier Bjørn Rune Gjelsten er på plass nummer syv. Byplansjef Ellen de Vibe rakk å sikre seg en respektabel åttendeplass før hun fratrådte 1. juni, mens eiendomsinvestor og tidligere dagligvaregründer Odd Reitan rangeres som nummer ni på listen.

Detronisert fjorårsvinnerI fjor ble Baard Schumann kåret til den mektigste i eiendomsbransjen i Norge, men midt under avstemningen måtte han også gå som sjef for Selvaag Bolig. Under årets kåring er han dyttet ned til plass nummer 19.

Her er rangeringene fra 10 til 20:

BORTE FRA TOPPEN: Baard Schumann
BORTE FRA TOPPEN: Baard Schumann

10: Edgar Haugen11: Torstein Tvenge12: Olav Løvstad13: Leif O. Høegh14: Olav Line15: Hanna E Marcussen16: Bård Bjølgerud17: Gunnar Gjørtz18: Ivar Koteng19: Baard Schumann20: Anne Sofie Bjørkholt

De ti resterende plasseringene fordeler seg slik:

BEST LIKT: Christian Ringnes.
BEST LIKT: Christian Ringnes.

21: Janne Wilberg22: Thor Olaf Askjer23: Mathis Grimstad24: Victoria M. Evensen25: Harald C. Nikolaisen26: Katharina Bramslev27: Henrik Taubøll28: Erling Fossen29: Sissel Leire30: Salman Saeed

Hvem er best likt?Nytt av året er at det også var mulighet for å stemme på hvem man liker best av de samme kandidatene. Den som leserne liker best er Christian Ringnes, etterfulgt av Petter Stordalen. Olav Thon må her konstatere at han er på plass nummer tre.

Bjørn Rune Gjelsten er på fjerdeplass på «godt likt»-listen, med Daniel Siraj og Selvaag-brødrene på henholdsvis femte- og sjetteplass. Banksjef Olav Løvstad er på syvendeplass, advokat Anne-Sofie Bjørkholt er på åttendeplass, mens plass nummer ni og ti går henholdsvis til Ragde-eier Edgar Haugen og Mustad-sjef Olav Line.

Stang ut for KotengEiendomsinvestor Ivar Koteng eier rundt 300.000 kvadratmeter næringseiendom, men han er også styreleder for fotballaget Rosenborg – som sliter i motbakke. Estate Nyheters lesere har valgt å rangere Koteng som nummer 30 i hvem man liker best av alle kandidatene, og dermed er Koteng plassert helt i bunnen av denne delen av kåringen.

 

 

Powered by Labrador CMS