Aktuelt:

OVERREAKSJON: - Vi opplever dette som en klar overreaksjon, sier Jon Annar Berntsen, daglig leder i Majorstuen og Bogstadveien næringsforening, om det ferske parkeringsforbudet i Bogstadveien.

- Det var akkurat det vi ikke trengte

Jon Annar Berntsen, daglig leder i Majorstuen og Bogstadveien næringsforening, er oppgitt over det ferske parkeringsforbudet i Bogstadveien.

Publisert

Tidligere i dag ble det kjent at Oslo kommune v/Bymiljøetaten hasteinnfører parkeringsforbud i Bogstadveien og enkelte sidegater. Bakgrunnen er at kollektivtrafikken i det siste har hatt utfordringer med fremkommeligheten grunnet mange feilparkeringer, skriver Oslo kommune på sine nettsider.

- Dette bidrar til forsinkelser og middelkollisjoner. Tiltaket er nødvendig for å opprettholde et godt kollektivtilbud, selv i vintermånedene, heter det fra Bymiljøetaten.

Jon Annar Berntsen, daglig leder i Majorstuen og Bogstadveien næringsforening, rister på hodet over avgjørelsen.

- Det var akkurat dette handelsnæringen ikke trengte, sier han.

- Vi opplever dette som en klar overreaksjon. Det er mange som blir berørt og det hadde vært mulig å få til en mer smidig løsning, sier han.

Berntsen lister opp både næringsdrivende og beboere som rammes av vedtaket, og synes det er rart at næringsforeningen ikke har blitt involvert i forkant.

- Da kunne vi ha kommet til en god og omforent løsning, slik vi har gjort sammen tidligere med kommunen når det har dukket opp utfordringer. Vi bor i et land med snø, og det må vi kunne takle uten at man skal gå til det skritt å stenge parkeringsplasser.

- Hvordan er reaksjonene hos handelsstanden?

- Det er sterke reaksjoner. Jeg har snakket med mange i dag, og vi skal ha et fellesmøte onsdag for å finne ut av hva vi kan gjøre. Deretter blir det tatt kontakt med kommunen. Så får vi se om vi må involvere advokat i prosessen.

Den daglige lederen i næringsforeningen sier butikkene merker at kundene har blitt mer forsiktige med pengebruken.

- Det er ikke unormalt etter jul- og nyttårsfeiring. Men i år rapporteres det om at ekstra svikt i salget for enkelte varegrupper. Derfor passer det spesielt dårlig at parkeringsmulighetene forsvinner på denne måten.

Ifølge Berntsen er det 99 P-plasser som nå blir stengt. Handicap-plasser og plasser for varelevering er ikke berørt av vedtaket.

Powered by Labrador CMS