Corona har endret måten boliger selges og leies ut på

Corona har forandret en hel verden. Bygge- og eiendomsbransjen er ikke noe unntak, og bransjen ar innsett at man må endre måten man selger og leier ut boliger på.

At boliger, som de fleste andre produkter, i økende grad vil bli solgt og leid ut på nettet, er ingen overraskelse, men trenden er forsterket av en verdensomspennende pandemi, som har gjort det vanskelig å vise boliger fysisk til potensielle kunder. Bransjen har på kort tid blitt tvunget til å ta et stort steg mot digitalisering av online salg og utleie.

– Vi ser en markant endring det siste året i form av økt vilje til å presentere prosjekter på nettet. Alle aktører etterlyser nå brukervennlige og informative systemer for å vise frem området, nabolaget og boligene, som bidrar til at kudene forstår hva de begir seg ut på uten at de fysisk kan oppleve prosjeket, sier Mattias von Corswant, markedssjef i wec360°, som leverer Skandinavias ledende plattform for presentasjon av bolig- og byggeprosjekter på nett.

Det handler om trygghet

Det handler ikke bare om å solgt eller leid ut boliger. I en tid preget av boligmangel er det på mange måter selgers marked, og utfordringen handler mer om å skape trygghet.

Johan Lokander, styreleder i Karlstadshus stiftelse, bruker wec360°s plattform og boligvelger til å presentere hele boligporteføljen på ca. 2600 leiligheter:

– Koronapandemien har gjort det veldig tydelig at eiendomsbransjen må løfte seg for å kunne møte kundene digitalt. Med boligvelgeren får kundene økt forståelse for de ulike boligene i prosjektet, slik at de blir tyggere i utvelgings- og kjøpsprosessen, og dermed tar mer bevisste og innsiktsfulle valg, sier Johan Lokander.

wec360° har utviklet en sømløs plattform, som har en gunstig månedslisen. Plattformen hjelper eiendomsutviklere og boligselgere med å presentere området, nabolaget og boliger på en enkel og effektiv måte, digitalt på nettet. Ulike teknologier, som for eksempel VR og AR, kan benyttes for å skape en realistisk og sømløs opplevelse direkte i nettleseren på telefoner, nettbrett og datamaskiner. Ved hjelp av disse verktøyene kan kundene i fred og ro få best mulig forståelse for sitt fremtidige hjem og området de skal bo i.

Powered by Labrador CMS