Aktuelt:

Fra venstre: Håvard A. Nustad, Akshay Pachisia, Joakim Arvius, Elias Mulamoottil, Davoud Amel-Azizpour, André Lundberg, Chris McLernon, Bård Bjølgerud, Daniel Gorosch og Christian Winther.
Fra venstre: Håvard A. Nustad, Akshay Pachisia, Joakim Arvius, Elias Mulamoottil, Davoud Amel-Azizpour, André Lundberg, Chris McLernon, Bård Bjølgerud, Daniel Gorosch og Christian Winther.

Colliers kjøper en kontrollerende eierandel i Pangea Property Partners

Målsettingen med samarbeidet er å bli nr. 1 i Norden.

Publisert Sist oppdatert

Det globale selskapet for profesjonelle tjenester og investeringsforvaltning, Colliers, kjøper en kontrollerende eierandel i Pangea Property Partners, og skaper en dominerende markedsleder i Norden. Partnerne i Pangea vil ta lederstillinger i den nye partnerorganisasjonen.

- Pangea har vokst betydelig over mange år i Norden så vel som internasjonalt. Pangea og Colliers er en perfekt match med vår strategi om å bli den ledende eiendomsrådgiveren i Norden. Det var viktig for oss at vi inngikk partnerskap med en organisasjon som deler vår forretningsfilosofi og kultur, uttaler Bård Bjølgerud, grunnlegger og administrerende direktør i Pangea, i en pressemelding.

Han vil overta rollen som CEO Nordics, Colliers.

Pangea slår seg sammen med Colliers sin eksisterende virksomhet i Sverige, og etablerer en ny Colliers-virksomhet i Norge. Colliers vil etablere en nordisk region inkludert Sverige, Norge, Finland og Danmark som vil bli markedsleder i kapitalmarkeder med over 27 prosent av markedsaktiviteten basert på helårs 2021 RCA-data.

– Nummer én-stillingen i Norden har vært åpen en stund. Kombinasjonen av våre virksomheter vil gjøre Colliers til den klare markedslederen. Når vi ser fremover, har vi til hensikt å akselerere vårt nordiske område ved å fokusere på våre kunders behov, sier Bjølgerud.

Den kombinerte virksomheten skal tilby en komplett pakke med tjenester, inkludert kapitalmarked, gjeldsrådgivning, prosjektfinansiering, leasing, occupier-tjenester, prosjektledelse, verdivurdering og forskning.

Pangea Project Finance er et uavhengig søsterselskap av Pangea Property Partners, og vil også bli kjøpt opp av Colliers ved avslutningen av dette oppkjøpet.

- Denne sammenslåingen bygger på våre toppnivåvirksomheter i Danmark og Finland, og tilfører markedslederskap i Norge og Sverige, og etablerer sammen Colliers som den dominerende aktøren i hele Norden, sier Davoud Amel-Azizpour, CEO EMEA, Colliers.

- Vi er glade for vårt nye partnerskap og muligheten til å utnytte vår beste plattform i denne viktige og raskt voksende regionen, uttaler han.

Pangea ble etablert i 2009, da Lundberg & Partners fusjonerte med Corporate Finance Real Estate-teamet i SEB Enskilda. I den siste perioden 2021 – H1 2022 har Pangea gjennomført mer enn 150 transaksjoner med en underliggende eiendomsverdi på mer enn 13 milliarder euro, inkludert flere av de største avtalene i Norden.

- Alle partnerne i Pangea vil fortsette som partnere i det kombinerte selskapet, for å fortsette vår utvikling og vekst. Vi ser også frem til å samarbeide med den svenske Colliers-virksomheten, og utvikle teamene våre som ett, sier Joakim Arvius, administrerende direktør i Sverige.

Han fortsetter som administrerende direktør i Sverige.

Oppkjøpet av Colliers er underlagt vanlige lukkebetingelser, og forventes å avsluttes i siste kvartal 2022.

Powered by Labrador CMS