TAR GREP: Jocachim Sjöberg, konstituert sjef i Castellum, henter penger til selskapet.

Castellum henter 10 milliarder i emisjon

Den svenske storeieren i Entra styrker sin finansielle stilling ved å hente ny egenkapital.

Publisert Sist oppdatert

Castellum har vært gjennom noen turbulente måneder som følge av kraftig fall i aksjekurs og stor gjeld. Storeier Rutger Arnhult ble tvunget til å selge unna en tredjedel av sin eierpost og senere gikk han av som CEO og ut av styret. Roger Akelius kjøpte Arnhults aksjer, samtidig som han raste over at selskapet ikke gjorde nok for å forbedre den finansielle situasjonen.

Nå tar Castellum grep og vil gjennomføre en garantert fortrinnsrettsemisjon på ca. 10 milliarder svenske kroner. Hensikten med emisjonen er å styrke den finansielle stillingen til selskapet. Emisjonen vil gjennomføres i løpet av andre kvartal i år.

– Det nåværende markedsklimaet innebærer utfordringer og muligheter for den næringseiendomsbransjen. Gjennom den foreslåtte fortrinnsrettsemisjonen vil Castellum konsolidere sin posisjon som ett av de ledende eiendomsselskapene i Norden, med evne til å dra nytte av verdiskapende muligheter samtidig som vi vil fortsette å både være en attraktiv investering for aksjeeiere og en stabil motpart til banker og gjeldsinvestorer, sier Jocachim Sjöberg, konstituert sjef i Castellum.

Akelius Residential Property er Castellums største eier, med 12,8 prosent av aksjene. Selskapet vil tegne sin pro rata-andel i emisjonen og har også inngått en garanti om å tegne ytterligere 29,1 prosent av fortrinnsrettsemisjonen uten tegningsretter.

I fjerde kvartal skrev Castellum ned eiendomsverdiene med 6,4 milliarder kroner, noe som tilsvarer 4 prosent.

Powered by Labrador CMS