NYTT: Slik ser arkitektene for seg de nye studenboligene.
NYTT: Slik ser arkitektene for seg de nye studenboligene.

Bygger nær 100 nye studentboliger

Veidekke skal være ferdig med prosjektet våren 2024.

Publisert

Studentsamskipnaden i Trondheim (Sit) har signert Veidekke til å bygge 98 studentleiligheter i Kallerud studentby på Gjøvik. Prosjektet skal inneholde mye treverk, og får blant annet fellesarealer for hele studentbyen, en driftssentral og et garasjeanlegg.

Oppdraget er en totalentreprise verdt nær 140 millioner nettokroner ifølge en pressemelding.

– Kunder som ønsker innovasjon og bærekraftige bygg med betydelige CO2-kutt er det vi liker aller best å bygge for. I høst har vi hatt en tett og god samspillsfase og brukerne der vi sammen har videreutviklet prosjektet, sier distriktsleder Geirmund Østvold i Veidekke Bygg Indre Østland.

Bygget på 4.200 kvadratmeter blir fordelt på henholdsvis tre og seks etasjer over en sokkeletasje med fellesarealer. Bruk av tre i yttervegger og massivtre i bærekonstruksjonene bidrar til et CO2-utslipp nær 40 prosent under kravet i TEK 17.

– Dette er det første prosjektet som kommer i gang etter at regjeringen utvidet kostnads­rammen for bygging av studentboliger. Den nye kostnadsrammen gjør det endelig mulig å komme i gang igjen med bygging etter en tøff periode hvor flere prosjekter måtte settes på hold på grunn av den voldsomme prisveksten i byggebransjen, sier prosjektleder Arve Lyng i Sit.

Byggestarten er planlagt i april med ferdigstillelse august 2024.

Powered by Labrador CMS