KVARTAL: LPO har spenstige planer for nytt kvartal i Bodø.

Byen får et helt nytt sentrumskvartal

Corponor og LPO skal utvikle et nytt sentrumskvartal i Bodø ved å blant annet kombinere gammelt og nytt.

Publisert Sist oppdatert

Etter idekonkurrasnen som LPO vant tidligere i år, skal de nå i gang med å videreutvikle prosjektet Nytorget i Bodø.

– Dette er et svært spennende prosjekt hvor vi kan skape nytt liv i eksisterende bygg i kombinasjon med nybygg. Vi vil tilføre byen noe nytt både innen næring og og bolig, sier administrerende direktør Roy B. Nilssen i Corponor.

LES OGSÅ: Vil ikke jobbe i umoderne og dårlige lokaler

Nytorvet egner seg ifølge LPO for dem som vil bo kompakt og bærekraftig i sentrum og vektlegger sosiale og grønne fellesområder.

– For oss er det svært givende og spennende å få være med å utvikle et prosjekt hvor utbygger har ambisjoner om å få til et flott bykvartal som binder sammen og styrker et viktig område i sentrum. Vi vil her spille på lag med planer for utviklingen av Sjøgaa og Storgata, sier arkitekt Jan Knoop.

Prosjektet ligger sentralt mellom de pågående transformasjonene og oppussingene av Sjøgata og Storgata som skal opprustes i regi av kommunen, med direkte tilknytting til Torget.

LES OGSÅ: Nord-Norges største prosjekt

– Vi ser frem til å samarbeide med kommunen og de øvrige gårdeierne i Storgatakvartalene for å skape nytt liv gågata. Prosjektet skal etter planen stå ferdig i 2024/2025, sier prosjektutvikler Bernt Charles Hargaut i Corponor .

Powered by Labrador CMS