UTVIDES: N01 Campus i Vennesla.
UTVIDES: N01 Campus i Vennesla.

Bulk utvider datasenter

Bulk Data Centers utvider kapasiteten på N01 Campus i Vennesla.

Publisert

Utvidelsen tilfører 3MW kraft til datasenteret på Støleheia og sikrer dermed ekstra kapasitet for nye og eksisterende kunder innenfor High Performance Computing fra blant annet England.

– Nå har vi bygget en enorm infrastruktur over flere år for å tiltrekke oss internasjonale virksomheter innen data prosessering. Vi er derfor glade for at denne satsningen i Vennesla virkelig begynner å bære frukter, sier grunnlegger Peder Nærbø i Bulk Infrastructure Group AS.

Han forteller om sterk pågang av nye kunder i 2020, noe som er spesielt med tanke på Covid-19 situasjonen.

Peber Nærbø.
Peber Nærbø.

– Pandemien har ført til at datalagring, dataprosessering og fibertilknytning med rette blir ansett som kritisk infrastruktur. Vi tiltrekker internasjonale kunder på en helt ny måte, med stor tillit til vår lokale driftsorganisasjon og uten nødvendigvis å møte kunden fysisk. Dette medfører at all implementering og drift av nytt datautstyr blir håndtert av lokal ekspertise, sier Nærbø.

– På denne måten oppnår vi vår visjon om at ren norsk kraft verdiøkes til global datakraft. Vi skaper flere arbeidsplasser lokalt i Norge og bidrar samtidig til global reduksjon av klimagassutslipp, fortsetter han.

N01 Campus, som ligger på et område på 300 mål i Vennesla, med opptil 1GW fornybar kraft, hevder at de tilbyr viktige fordeler for leietakere på grunn av sin beliggenhet og sin nærhet til Europas største fornybare strømnettstasjon, med en kapasitet på 3,6GW.

– Vi er opptatt av nødvendigheten av å lytte til kundene våre, forstå deres individuelle behov og levere løsninger som ivaretar disse behovene i størst mulig grad, sier Nærbø.

Han mener utvidelsen er skreddersydd for spesifikke kundebehov og adresserer de nyeste HPC-løsningene.

– Vi ser frem til å matche våre kunders spennende vekst, utvide og utvikle oss for å fortsette som en langsiktig, pålitelig nordisk IT-partner med bærekraftige løsninger, avslutter Nærbø.