Budrunde pågår

Publisert Sist oppdatert

– Vi hadde satt budfrist til mandag, men den er utsatt på grunn av at vi nå er midt oppe i en budrunde, sier Linn Idsø Brenne hos Pangea Property Partners til Eiendomsmagasinet

Hun er sparsommelig med kommentarene rundt salgsprosessen, men forteller at interessen for bygget har vært stor.

– Det har vært en bra prosess med bred interesse, noe vi også hadde forventet. For øyeblikket er det flere aktører som er med, men ut over det kan jeg ikke si noe, sier Idsø Brenne.

Les også: Sentrumseiendom solgt på et blunk

Les også: Trond Mohn kjøper DNB-bygget i Bjørvika

Nesten fullt utleid

Det var i oktober det ble kjent at ROM Eiendom ønsket å selge nybygget sitt i sentrum av Bergen. Pangea Property Partners ble valgt som rådgiver. Eiendommen er så godt som fullt utleid. Blant annet er både KLP, Konkurransetilsynet, Nasjonalt Folkehelseinstitutt på plass som leietakere. Bygget er innflyttingsklart i 2016. 

Les også: Overtar alle aksjene i Oasen i Bergen

ROM Eiendom har brukt DNB Næringsmegling som utleiemegler og etterspørselen skal ha vært god. Ifølge teaseren for eiendommen vil brutto leieinntekter for eiendommen være cirka 40 millioner kroner i 2016. Bygget har et totalt areal på 14.900 kvadratmeter og får BREEAM Very Good-klassifisering og energimerke A/passivhus.

80 prosent av arealet blir leid ut til offentlige aktører.

Les også: Fikk protester på høydeplanene

Tror på skarp yield

Idsø Brenne har tidligere sagt til Eiendomsmagasinet at det har vært stor pågang fra de norske aktørene, både fra de lokale bergensinvestorene, men også fra nasjonale og internasjonale aktører. Blant annet har både utenlandske eiendomsfond og livselskaper bedt om å få tilsendt informasjon om eiendommen.

– Vi tror dette er en eiendom som for mange er mer overkommelig enn for eksempel GC Rieber-eiendommen som også er for salg. Den har en mer sammensatt leietakermasse, samt at beliggenheten i sentrum er veldig god. Vi tror derfor at eiendommen vil få en meget skarp yield, sier Idsø Brenne.

Legger man til grunn 7,5 prosent eierkostnader og en yield på 5 prosent, får man en salgssum på 740 millioner kroner. Ved en yield på 4,75 prosent, vil prisen bli nesten 780 millioner kroner, skriver Eiendomsmagasinet.

Les også: Ferd selger Aibel-bygget i Bergen

Les også: Vil transformere Bergens havneområder

Powered by Labrador CMS