SELGER SOM VARMT HVETEBRØD: Svelvigen Brygge har vært en salgssuksess.
SELGER SOM VARMT HVETEBRØD: Svelvigen Brygge har vært en salgssuksess.

Bryggeleiligheter gir prisrekord

Toppleilighetene i det nye boligprosjektet Svelvigen Brygge har gått for 77.500 kroner per kvadratmeter.

Publisert

Et nytt boligprosjekt i Svelvik, som ligger drøye 2 mil sørøst for Drammen, opplever prisrekorder og storsalg.

– 58 solgte leiligheter i løpet av halvannet år og hele fem stykker forrige uke, er knallsterkt og over våre forventninger. Til sammenlikning er det i hele Svelvik solgt 71 bruktboliger det siste året. Toppleilighetene har gått for 77.500. per kvadratmeter, som er prisrekord i byen. Det viser jo at folk er villige til å strekke seg langt for å oppfylle boligdrømmen også i «lille» Svelvik, for dette er nesten «Drammenspriser», sier Skjelvan.

Ifølge Skjelvan kommer litt over halvparten av kjøperne fra andre steder enn Svelvik. 36 prosent er fra tidligere Buskerud, nesten åtte prosent er fra tidligere Akershus, og vi har også med noen kjøpere fra Oslo på listen.

– Mange har nok en relasjon til Svelvik fra tidligere, mens andre har oppdaget Norges nordligste sørlandsby for første gang. Den typiske kjøperen er over 50 år og det store flertallet ønsker å bytte ut eneboligen med en moderne leilighet, sier Skjelvan.

Utbygger Sigmund Landaas mener en av årsakene til salgssuksessen er at man får mye bolig for pengene i Svelvik.

– Selv om enkelte boliger har nådd Drammensnivå, er det fortsatt mange prisgunstige leiligheter som gjør dette til oppnåelig for mange. Det gode salget gjør at vi nå starter bygging av siste byggetrinn på Svelvigen Brygge, sier Landaas.