Aktuelt:

SALG: Dette er litt av boligutviklingsporteføljen som har fått en ny medeier.
SALG: Dette er litt av boligutviklingsporteføljen som har fått en ny medeier.

Joh. Johannson Eiendom kjøper 34 prosent av porteføljen til Brødrene Jensen

Navnet på det nyetablerte selskapet er BRJ Boliginvest.

Publisert Sist oppdatert

Sammen med Montin skal selskapene utvikle en ny og sterk kapitalpartner for boligutviklere.

Brødrene Jensen har samlet alle sine boliginvesteringsprosjekter i Boliginvest, som fortsatt søker ytterligere en investeringspartner.

- Dette samarbeidet gir oss muligheten til å bygge en enda sterkere kapitalpartner for ulike boligutviklingsprosjekter sier Leif O. Jensen i en pressemelding.

Leif Oddvin Jensen.
Leif Oddvin Jensen.

Selskapet hans har gjort det svært bra de seneste ti årene med 180 millioner kroner på bunnlinjen.

Boliginvest påpeker at de planlegger for ytterligere oppkapitalisering og videre vekst. Selskapet skal være en langsiktig kapitalpartner for boligutviklere, primært i Østlandsområdet. Boliginvest skal forvaltes av et kjerneteam på tre personer fra Montin under ledelse av Gunnar Rinde.

2.200 boliger

- Montin skal jobbe uforandret videre med å følge opp boliginvesteringsprosjektene på vegne av eierne og i tett samarbeid med ulike boligutviklingsmiljøer. Vi er stolte over å få med Joh. Johannson videre på denne satsningen, sier Fredrik Torgersen.

Boliginvest eier i dag mellom 20 og 80 prosent i 15 ulike boligutviklingsprosjekter i og rundt Oslo. Prosjektene er i all hovedsak lokalisert i urbane områder med tilknytning til eksisterende eller planlagte kollektivknutepunkter. Samlet omfatter porteføljen rundt 420.000 kvadratmeter bolig, hvorav Boliginvest i dag indirekte eier 162.000 kvadratmeter. Andelen tilsvarer cirka 2.200 boliger.

Brødrene Jensen er et familieeid investeringsselskap som siden 2018 er forvaltet av Montin i tett samarbeid med Leif O. Jensen. Pareto Securities har vært rådgiver for Brødrene Jensen i transaksjonen.

Powered by Labrador CMS