Transaksjon:

STUDIOLEILIGHETER: Opptil 140 av boenhetene blir studioleiligheter på 25 kvadratmeter, rettet mot unge mennesker.

Bonava med storkjøp i Vestby. Selgeren mener dette setter fart på utviklingen av tettstedet

Etter kjøpet av den ferdig regulerte tomten i Vestby, kan Bonava sette i gang byggingen av 500 leiligheter. Noen av byggetrinnene skal selges til investorer.

Publisert

– Det betyr mye for utviklingen av Vestby at Bonava kommer dit for å bygge boliger. Thon, Solon og Fredensborg er der allerede, men dette kommer for alvor til å sette fart på utviklingen, sier daglig leder Filip Rygg i Rexir Holding.

Selskapets styreleder og eier, Rolf Tore Andersen, har drevet med eiendom i Vestby sien 1996, og Rygg forteller at selskapet har et langsiktig løp i tettstedet. Selv etter salget til Bonava, har Rexir prosjekter innenfor både bolig, storhandel og logistikk.

– Vestby har en enormt bra strategisk beliggenhet, og det har bare vært et tidsspørsmål før det tar av. Nå ser vi at befolkningsveksten begynner å komme. Det er rask adkomst til Oslo S, og sånn sett er det mange steder i Oslo som har mindre sentral beliggenhet enn Vestby, sier Rygg.

Rolf Tore Andersen påpeker at kommunen skiller seg positivt ut som «fremoverlent, effektiv og positiv til utvikling».

– Derfor vil vi også fortsette å utvikle store prosjekter i Vestby, sier Andersen, som kjenner Bonava som en troverdig og god byutvikler fra mange tidligere prosjekt andre steder.

Partene er enige om å ikke offentliggjøre prisen for den ferdig regulerte tomten.

Prosjektet med de drøyt 500 leilighetene har fått navnet Gartneritaket. For Bonava blir dette prosjektet et viktig steg med å etablere seg som en av Østlandets største boligutviklere de neste årene.

Opptil 140 av boenhetene blir studioleiligheter på 25 kvadratmeter, rettet mot unge mennesker.

Matilda Vinje i Bonava er svært fornøyd med tomtekjøpet.

– Vi setter stor pris på å bidra til at unge mennesker kommer seg inn på boligmarkedet. I Oslo er det nærmest umulig å få ta i nye, små leiligheter til en rimelig penge. Men i Vestby, ca. 20 minutter med tog utenfor Oslo, har kommunen vært en god samarbeidspartner med å hjelpe oss å utvikle et helt nytt boligkonsept, der unge mennesker blir prioritert, sier regionsjef i Bonava, Matilda Vinje.

Vestby-tomten blir en av de største Bonava-tomtene i Skandinavia, og også det første store kjøpet til Bonava Oslo. Selskapet planlegger for at deler av prosjektet skal selges til investorer, altså som salg av hele byggetrinn.

Forventet salgsstart blir høsten 2021. Byggestart ble i tredje kvartal 2022. Innflytting er forventet i første kvartal 2023 – dersom alt går som planlagt.

Powered by Labrador CMS