SUKSESS: Boligsalget i Bjørvika går over all forventning.
SUKSESS: Boligsalget i Bjørvika går over all forventning.

Solgte leiligheter for 1,78 milliarder

2020 ble det er det beste salgsåret siden 2016, og langt over utbyggerens forventninger.

Publisert

I fjor solgte Oslo S Utvikling (OSU) 221 leiligheter i Bjørvika i Oslo. 106 av disse var i Bispevika Nord, som inkluderer blant annet Vannkunsten. 115 ble gjort i Bispevika Syd, i prosjektet Clemenskvartalet.

Bare i fjerde kvartal er det snakk om 85 leiligheter til en verdi av 685 millioner kroner, ifølge en pressemelding.

Administrerende direktør Synnøve Lyssand Sandberg, er tilfreds med å ha overvunnet mange av utfordringene.

– Det har vært et krevende år, og vi har måtte tenke mye nytt rundt selve salgsprosessene. Vi var ikke særling optimistiske i mars og fryktet full stopp. Men vi fikk på plass digitale visninger, oppfølging via telefon, chat og videomøter som fungere svært godt. Når vi nå ser tilbake på resultatene, overgår de alle forventninger. Omsetningen for året endte faktisk på 25 prosent mer enn prognosen vi satte før pandemien kom, sier hun.

228 leiligheter ble overlevert til kjøperne.

– Vi er i praksis utsolgt i det vi kaller Bispevika Nord. Interessen for Vannkunsten har vært helt spesiell. Salget i Clemenskvartalet har også overgått forventningene. Prosjektet skal stå ferdig i 2023 og her har vi har allerede solgt over 40 prosent, sier OSU-sjefen.

Selskapet har planlagt å legge ut cirka 200 nye leiligheter i 2021.

– 11. januar lanserer vi et nytt salgstrinn i Clemenskvartalet, som er tidligere enn vi hadde planlagt. Vi forventer minst like stor interesse for disse som for de første salgstrinnene, sier Sandberg.

Når Bjørvika står ferdig utbygget er det rundt 5.000 boliger med cirka 10.000 beboere der.

– Visjonen vår er å utvikle Bjørvika til Norges mest attraktive nærings- og boligområde. Det utrolige interessen vi opplever forteller at vi er i ferd med å nå det målet, sier hun.