STORT: Her er det gjennomført en av landets største reguleringsplaner.
STORT: Her er det gjennomført en av landets største reguleringsplaner.

Thon og Tollefsen med store planer i fjellet (+)

Planene er store i fjellheimen, og eiendomsgigantene skal bruke flere hundre millioner kroner på den nye destinasjonen.

Publisert Sist oppdatert

Flå kommune i Hallingdal, midt mellom Gol og Hønefoss, har vedtatt en områdereguleringsplan for utbygging av en fritidsdestinasjon på 13.700 mål i fjellheimen.

11.000 av disse var eid av de tre lokale grunneierne Knut Hilde, Jon Erik Wee og Erik André Vee, som også hadde ideen til destinasjonsutviklingen som nå er i full gang. Olav Thon var med fra starten av i 2009 og Ivar Tollefsen ble med fra 2014, og da satt disse fem eierne med 20 prosent hver. Nylig ble det kjent at de lokale grunneierne har bestemt seg for å selge sine 60 prosent til Thon og Tollefsen som fra 1. februar vil eie halvparten hver av utviklingsselskapet Turufjell AS med datterselskapene Turufjell Drift AS og Turutunet AS.

Inntil for tre år siden var Turufjell tilnærmet bare skog. Kommunedelplanen ble vedtatt i 2016 og områdereguleringsplanen i 2017 - og da var det klart for etablering av infrastruktur og veibygging. Siden november 2018 er det solgt snaut 200 tomter og det ble tidlig utviklet et stort nett av nye langrennsløyper. Nå er også en varmestue, skiheis og tre alpinbakker på plass, og mye mer står på tapetet i årene fremover. Blant annet har de utviklet en masterplan for stisykling og startet prosjektering av stolheis og nye nedfarter.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 449,- pr mnd.
Faktureres kun årlig.

Bestill her

2 brukere*
NOK 798,- pr mnd. / 399 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

3 brukere*
NOK 1 047,- pr mnd. / 349 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

Ønsker dere flere enn 3 brukere?Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.