332 BOLIGER: Totalt skal det oppføres 332 boliger ved en offentlig Sjøpark. Ill: Oxyvisuals
332 BOLIGER: Totalt skal det oppføres 332 boliger ved en offentlig Sjøpark. Ill: Oxyvisuals

Boligprosjekt i Tromsø selger like godt som før korona

– Det er kjempeinteresse for boligene i Bjerkaker Sjøpark, sier Eileen Vammervold Dreyer i Miliarium Bolig.

Publisert Sist oppdatert

Miliarium Bolig og Barlindhaug Eiendom står bak prosjektet Bjerkaker Sjøpark i fellesskap. Hittil har det blitt overlevert over 200 boliger fordelt på 4 av i alt 6 bygg.

Totalt skal det oppføres ca. 332 leiligheter, og siste byggetrinn overleveres sommeren 2021. Prosjektet var det mestselgende i Tromsø i 2019 med 88 salg på ett år.

Mens potensielle kunder generelt har vist en avventende holdning til nyboligprosjekter under koronakrisen, har det vært kjempeinteresse for boligene i Bjerkaker Sjøpark. De siste 7 ukene er det solgt 20 leiligheter i prosjektet. Dette er bedre enn de første ukene i året.

Les også: Samarbeider om 170 boliger på Ullern

– Prosjektet har vært i markedet siden slutten av 2016, og ligger sentralt ved Strandkanten i Tromsø. Ettersom det ikke er en nylansering, er vi positivt overrasket over den store interessen i denne perioden. Dette viser at folk i Tromsø ikke er så bekymret, sier salgs- og markedsdirektør Eileen Vammervold Dreyer i Miliarium Bolig.

Hun understreker at prisene ikke er satt ned. Den eneste forskjellen er at selskapet tilbyr å betale kun 50 000 kroner i forskudd for å inngå kontrakt.

– Men dette er neppe avgjørende for salget, mener hun.

Dreyer forteller også at byggingen ikke har vært påvirket av koronsituasjonen. Faktisk har det vært større kapasitet enn normalt, slik at ferdigstillelse for det nest siste byggetrinnet er fremskyndet med to måneder.

– Det er ikke bare dårlige nyheter i disse koronatider. I Tromsø har meglerne løpt bena av seg, avslutter Dreyer.