STORSATSING: Peter Wahl Hareide skal lede Ålesunds storsatsing på utvikling i havneområdet.
STORSATSING: Peter Wahl Hareide skal lede Ålesunds storsatsing på utvikling i havneområdet.

Blir sjef for Ålesunds versjon av Aker Brygge

Peter Wahl Hareide blir daglig leder for Sørsida Utvikling, som er Ålesund kommunes gigantprosjekt i havneområdene.

Det er et gigantisk prosjekt som Peter Wahl Hareide nå får ansvaret for i Ålesund. I løpet av de neste ti årene skal det utvikles 130.000 kvadratmeter ny bebyggelse på sørsiden av Ålesund. Sørsida Utvikling, som eies av kommunen, får en hovedrolle i utviklingen.

Peter Wahl Hareide blir daglig leder i selskapet. Han er opprinnelig fra Ålesund, og flyttet tilbake til byen sammen med familien for fire år siden, etter flere år i Oslo og Trondheim. Wahl Hareide er utdannet sivilingeniør fra NTNU og kommer fra jobben som daglig leder i Holte Consulting Ålesund.

Eva Hagen, styreleder Sørsida Utvikling.
Eva Hagen, styreleder Sørsida Utvikling.

– Peter kjenner Sørsida godt fra før, og har arbeidet for selskapet i halvannet år allerede som innleid. Han starter derfor ikke med blanke ark, og det er godt for selskapet å både få en sømløs overgang med dagens leder, og at vi beholder kontinuitet i forhold til det pågående arbeidet i selskapet. Peter har allerede ledet arbeidet med å kartlegge avhengigheter og infrastruktur på Sørsida, og jeg ser frem til at han nå skal ta oss videre i samarbeidet med blant annet Momentium, fylkeskommunen og kommunen og en rekke andre aktører med interesse for Sørsida, sier Eva Hagen, styreleder Sørsida Utvikling.

Peter Wahl Hareide gleder seg til å ta fatt på jobben med å utvikle Sørsida.

– Ikke bare ser jeg på dette som faglig interessant med tanke på min bakgrunn, men som Ålesunder og innbygger er jeg også svært interessert i at utviklinga av Sørsida og bysentrum lykkes. Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven på heltid fra høsten av, sier Peter Wahl Hareide.

I tillegg til å ha erfaring med prosjektledelse og prosjektstyring av bygg- og eiendomsprosjekter, har den nye daglig lederen et brennende engasjement for bærekraftig byutvikling.

– Jeg engasjerer meg veldig i bærekraftig utvikling, og på Sørsida blir dette mer relevant enn noen gang. Spesielt miljø-saken har jeg mye konkret kunnskap om, og jeg mener at om det er ett sted vi bør kunne få til et forbildeprosjekt innen miljø i Møre og Romsdal, så er det på Sørsida. I byutvikling er sosial bærekraft helt sentralt for å lykkes – og vi skal bruke dette aktivt for å utvikle denne delen av byen for alle, sier Hareide.

Han tiltrer stillingen 1. september 2023.

Powered by Labrador CMS