SJEF: Eli Grimsby styrer Oslobygg fra august.
SJEF: Eli Grimsby styrer Oslobygg fra august.

Blir ny sjef i Oslobygg

Eli Grimsby blir administrerende direktør fra august.

Publisert

Styret i Oslobygg har tilsatt Eli Grimsby som direktør i Oslo kommunes nye eiendomsforetak.

- Hun har solid toppledererfaring og bred kunnskap om eiendomssektoren og Oslo kommunes eiendomsutviklings- og forvaltningsoppgaver. Med Eli Grimsby får Oslobygg en faglig og strategisk dyktig leder, sier styreleder Maria Moræus Hanssen i en pressemelding.

Grimsby kommer fra stillingen som administrerende direktør i Kultur- og idrettsbygg Oslo der hun har hatt ansvar for prosjekter som Deichman Bjørvika og det nye Munchmuseet. Hun er utdannet sivilingeniør, bygg og anlegg, og har 25 års ledererfaring i Oslo kommune.

LES OGSÅ: Lever godt i et trått marked

- Med etableringen av Oslobygg forenes flere virksomheter og sammen skal vi bli faglig sterkere og mer ressurseffektive. Muligheten til å bygge en organisasjon til beste for byens innbyggere med kompetanse og ferdigheter, motiverer og inspirer meg, sier hun.

Et av landets største eiendomsforetak Oslobygg blir en av Norges største byggherrer og eiendomsaktør med rundt 600 ansatte og en omfattende prosjekt- og eiendomsportefølje. Oslobygg vil bestå av det som i dag er de kommunale foretakene Kultur- og idrettsbygg, Omsorgsbygg, Undervisningsbygg og utbyggingsvirksomheten til Boligbygg.

LES OGSÅ: Kjøpte kremtomt for 305 mill - nå starter planleggingen

- Som et av landets største miljøer innen eiendomsforvaltning og byggherrefunksjoner, vil vi søke å hente erfaringer og lære fra de beste i næringen. Samarbeid med andre virksomheter, universiteter og forskningsmiljøer kan bidra til å gjøre Oslobygg til et ledende miljø på smarte løsninger, sier Eli Grimsby.