Karriere:

STOR SUM: Selskapet har kjøpt eiendommer for flere hundre millioner kroner.

Bladde opp flere hundre millioner kroner for eiendommer

NorSea kjøper resten av aksjene og overtar dermed baseeiendommer i Kristiansund

Publisert Sist oppdatert

Etter å ha eid halvparten av Vikan Næringspark Invest, kjøper NorSea nå ut de resterende aksjene fra Kristiansund Baseselskap, ifølge en pressemelding.

Gjennom et av sine eiendomsselskaper, Vestbase Eiendom, blir NorSea med dette eneeier i det største eiendomsselskapet på Vestbase.

– Dette er en viktig strategisk beslutning og et klart signal om vår tro på virksomheten i Kristiansund. Denne satsingen styrker mulighetene for å videreutvikle Vestbases posisjon som regionens sentrum for maritime industrier i årene som kommer, sier konsernsjef John Stangeland i NorSea.

Han påpeker at NorSea har, foruten å drive base- og forsyningsaktiviteten på Vestbase, har vært medeier i eiendommene og infrastrukturen her helt siden begynnelsen av 1990-tallet.

- Dette har vært en god reise med lokale partnere, og når disse nå velger å trekke seg ut benytter vi anledningen til å satse ytterligere for å understreke våre ambisjoner i regionen, sier Stangeland.

Fornøyd ordfører

NorSea sitt fokus på lokal verdiskapning, langsiktighet og styrking av aktiviteten settes pris på av lokale myndigheter:

– De har vært en veldig viktig aktør gjennom mange år for å bygge opp olje- og gassvirksomheten i Kristiansund. Jeg er veldig fornøyd med å høre de har store ambisjoner også for årene som kommer, sier ordfører Kjell Neergaard.

Eiendomsinvesteringen understreker også NorSea sine langsiktige planer for å videreutvikle forsyningsbasen til en bredere og mer differensiert næringspark.

– Dette er først og fremst en strategisk investering som skal legge til rette for videre utvikling av Vestbases plassering for å betjene olje- og gassnæringen i lang tid fremover, samtidig som vi vil utvikle infrastrukturen og tilrettelegge for andre maritime næringer og tilhørende serviceindustri, sier Alf Dahl som finansdirektør i NorSea og styreleder i eiendomsdivisjonen NorSea Property.

– Vi snakker om et betydelig oppkjøp på flere hundre millioner kroner – men først og fremst en langsiktig investering som understreker vår vilje til å satse videre i Kristiansund-regionen, sier Dahl.

Powered by Labrador CMS