GAMMELT: På Åmot har det vært gårdsdrift siden 1850.
GAMMELT: På Åmot har det vært gårdsdrift siden 1850.

Bare fem hoteller slapp gjennom nåløyet for hotellkjeden

33 aktører banket på døra i fjor for å sikre seg en plass i kjeden. 28 av dem måtte snu.

Publisert

Hotellkjeden De Historiske Hotel & Spisesteder er en medlemsorganisasjon bestående av 66 hoteller, 22 spisesteder og 2 båter, inkludert hotellene Britannia i Trondheim, Dalen i Telemark, Det Lille i Risør og Eilert Smith i Stavanger.

Tross pandemien og store utfordringer for reiselivet i året som gikk, fikk kjeden likevel 33 henvendelser om medlemskap, ifølge en pressemelding.

Kvalitetsstandard

Men det er ikke bare, bare å komme gjennom nåløyet, det kreves nemlig testing i henhold til kvalitetsstandard for Historisk Kvalitet og sterke referanser fra markedet for å bli tatt opp som medlem.

- Det er derfor en glede å ønske følgende hoteller velkommen som nye medlemmer i år, sier administrerende direktør Nils Henrik Geitle og ramser opp:

• Hafslund Hovedgård i Sarpsborg

• Aak Hotel i Rauma

• Utstein Kloster & Utstein Kloster Hotell på Mosterøy i Rogaland

• Lindstrøm Hotel i Lærdal

• Villa Åmot i Bygstad i Sunnfjord

Kjeden hans opplevde i 2021 formidabel salgsvekst med en økning på 21 prosent i markedet for ferie/fritid over siste normalår som var 2019, og alle signaler tilsier en videre vekst i dette markedet i 2022.

- De Historiske treffer en megatrend der gjestene nå vil oppleve det autentiske, ekte lokale matopplevelser, kulturarven, aktiviteter i naturen og generelt der bærekraft er en rød tråd i hva vertskapene presenterer hos våre medlemmer. Denne trenden kommer til å forsterke seg fremover de neste årene, påpeker han.

Powered by Labrador CMS