SKAL KJØPE: Øyvind Ryssdal (tv) har fått jobben med å passe på pengene, mens Mathias Lorentzen skal bruke dem på kjøp av eiendommer.
SKAL KJØPE: Øyvind Ryssdal (tv) har fått jobben med å passe på pengene, mens Mathias Lorentzen skal bruke dem på kjøp av eiendommer.

Axer har rigget seg for vekst

Øyvind Ryssdal er blitt finansdirektør i Axer. Samtidig blir tidligere finansdirektør Mathias Lorentzen investeringsdirektør og skal styrke fokus på kjøp av eiendommer.

Publisert

Øyvind Ryssdal kommer fra rollen som finansdirektør i Awilco LNG ASA og fra revisjon i EY. Han har 15 års erfaring innen finans, økonomistyring og rapportering og har gjennomført omfattende refinansieringsprosesser. Han har allerede startet i jobben som finansdirektør i Axer Eiendom. Ryssdal er statsautorisert revisor og autorisert finansanalytiker og har en MSc Finance fra Warwick Business School samt en Master i regnskap og revisjon fra NHH. I perioden 2012 til 2021 jobbet han i Awilco LNG ASA, de siste fire årene i rollen som finansdirektør.

– Øyvind ble jeg kjent med og la merke til under felles AFA-studier, han var litt flinkere enn de fleste. Han bringer med seg en bunnsolid faglig forståelse for både regnskap og finans, i tillegg har han et godt kommersielt blikk. Vi er veldig glade for at førstevalget vårt takket ja til å bli med på Axers videre reise.», sier administrerende direktør Mikael Skovrup.

– Axer Eiendom har store ambisjoner fremover med flere spennende prosjekter under utvikling. Jeg takker for tilliten og gleder meg til å videreutvikle selskapet sammen med gode kollegaer, sier Øyvind Ryssdal.

Tidligere finansdirektør Mathias Lorentzen går over til jobben som investeringsdirektør. Han er utdannet siviløkonom med en master i finans fra Handelshøyskolen i København og statsautorisert revisor med master i revisjon og regnskap fra NHH. Han har tidligere erfaring fra transaksjonsrådgivning i PwC hvor han jobbet mye med eiendomstransaksjoner.

– Vi hadde behov for et mer rendyrket fokus på kjøp i tråd med vekstambisjonene. Mathias brenner for denne delen av virksomheten og ønsket selv rollen. Vi kunne ikke endt opp med et bedre alternativ til rollen, hans kommersielle egenskaper kommer til sin fulle rett, sier Skovrup.

Powered by Labrador CMS