HENTER PENGER: Eierselskapet til Storebrand-bygget har gjennomført emisjon.
HENTER PENGER: Eierselskapet til Storebrand-bygget har gjennomført emisjon.

Kjempesmell for eierne av Storebrand-bygget

Arctic-syndikatet som eier Storebrand-bygget har gjennomført emisjon som gir enorm utvanning for aksjonærene som ikke går inn med mer penger.

Publisert Sist oppdatert

Høy belåning, stigende renter og yielder og obligasjonsforfall er en ugrei kombinasjon for flere av eierne i en rekke syndikater. Estate Nyheter har flere ganger skrevet om situasjonen for Arctic Securities-syndikatet som eier Equinor-bygget på Fornebu. Eierne av storsyndikat risikerer emisjon når store obligasjonslån skal refinansieres. Der har de nylig fått forlenget et sikret obligasjonslån på 2,24 milliarder kroner som opprinnelig hadde forfall i januar 2023. Nå forhandles det om et usikret lån på 682 millioner kroner med forfall i slutten av desember i år.

Nå skriver Finansavisen at Arctic Securities også har utfordringer med syndikatet som eier Storebrands hovedkontor på Lysaker. Eiendommen ble kjøpt for 2,2 milliarder kroner i 2017. Ifølge avisen har syndikatet hentet inn 160 millioner kroner i en emisjon som skal brukes på å betale ned et obligasjonslån som forfaller i desember i år. Det jobbes også med å forlenge et større obligasjonslån på nesten 1,5 milliarder kroner.

Finansavisen skriver videre at investorene som gikk inn i emisjonen fikk en rabatt på 88 prosent sammenlignet med verdijustert egenkapital. I tillegg planlegges det en mindre reparasjonsemisjon på 48 millioner kroner for aksjonærene som ikke tegnet seg i emisjonen.

Generalforsamlingen til eierselskapet gjennomføres onsdag denne uken, og det er da ventet at kapitalutvidelsen blir vedtatt.

Powered by Labrador CMS