Storebrands hovedkontor gikk for 2,225 milliarder kroner. (Foto: Storebrand)
Storebrands hovedkontor gikk for 2,225 milliarder kroner. (Foto: Storebrand)

Solgt for 2,225 milliarder

Storebrands hovedkontor er blitt solgt til et Arctic-syndikat for 2,225 milliarder kroner.

Publisert Sist oppdatert

Det var tidligere i høst at det ble kjent at Storebrand ville selge sitt hovedkontor på Lysaker. Eiendommen, som var eid av Storebrand Livsforsikring, har et totalt areal på 55 000 kvadratmeter, inkludert garasje (44 000 kvadratmeter eks. garasjen). Storebrand forlenget leieavtalen til ti år før salgsprosessen startet, og nå er eiendommen solgt.

Et Arctic-konsortium har nå kjøpt Lysaker Park (Professor Kohts vei 9) for en eiendomsverdi på 2,225 milliarder kroner. Avtalen ble undertegnet fredag den 15. desember.

– Vi er svært fornøyd med salget og vi har nå frigjort kapital til andre utviklingsprosjekter, sier leder for Eiendom i Storebrand Asset Management, Truls Nergaard.

Storebrand Eiendom skal fortsatt stå for forvaltningen av eiendommen.

– Eiendomsverdien på 2,225 milliarder kroner bidrar til god avkastning for våre pensjonskunder, som i realiteten er eiere av bygget, sier Nergaard.

Salget innebærer en yield på 4,7-4,8 prosent.Det er Malling & Co som har vært Storebrands rådgiver i forbindelse med salget. Ifølge Nergaard var det stor interesse for eiendommen.a

Powered by Labrador CMS