Fra venstre: Anne Cleo Styrmo Frazee, Business Manager for bygget og Nathalie Isabel Sanders, ESG-ansvarlig i Arctic Real Estate Management.
Fra venstre: Anne Cleo Styrmo Frazee, Business Manager for bygget og Nathalie Isabel Sanders, ESG-ansvarlig i Arctic Real Estate Management.

Arctic-eiendom får Norges tredje største solcelleanlegg

Et stort lagerkompleks på Vestby kan snart skilte med et gigantisk solcelleanlegg på taket. – Anlegget vil dekke det økende energibehovet, tilrettelegge for et stort ladebehov og redusere CO2-avtrykket, sier Nathalie Isabel Sanders i Arctic Real Estate Management.

Publisert

VestbyLog Invest AS er et Arctic-syndikat som eier Toveien 35-39 – et lagerkompleks på totalt 58.000 kvadratmeter. DSV Solutions og DSV Road er leietaker på eiendommen, som omfatter lagerfasiliteter, terminaler og kontorarealer.

For å imøtekomme utleiers og leietakers satsing på bærekraft, installeres det nå et gigantisk solcelleanlegg på byggenes tak. Installasjonen av anlegget skal ferdigstilles i løpet av 2023. Det vil da bli Norges tredje største solcelleanlegg installert på et næringsbygg (målt i effekt).

– Vi overtok eiendommen i juni 2021, og er endelig i sluttfasen av å få solcelleanlegget opp og gå. Når leietaker DSV også ønsket grønn energi fra eiendommen, var det et enkelt valg å etablere dette store anlegget. Nå gleder vi oss bare til solen er tilbake våren 2024, sier Petter Blom, Property Manager i Arctic Real Estate Management.

Fra og med 2024 vil anlegget med en systemeffekt på 3.000 kWp produsere estimerte 2.490.000 kWh årlig.

Eiendommen og dagens drift har, som all logistikkvirksomhet, et jevnt og økende behov for energi. Utleier og leietaker erkjenner at dette energibehovet vil øke ytterligere de kommende årene. Det planlegges dessuten for elektrisk transportvirksomhet, som vil gi et stort ladebehov i fremtiden.

– Solcelleanleggets størrelse gir en betydelig energiproduksjon. Det er viktig å kunne lagre den produserte energien for fremtidig bruk, slik at den miljøvennlige strømmen kan forbrukes best mulig døgnet rundt, hele året. Dette er en avgjørende faktor for å bidra til å redusere det totale CO2-avtrykket, og vi er fast bestemt på å ta tak i denne utfordringen, sier Nathalie Isabel Sanders, ESG-ansvarlig i Arctic Real Estate Management.

Med det ferdig installerte solcelleanlegget vil eiendommen i Toveien oppnå energikarakter A. Bygget understreker Arctics forpliktelse til grønne bygg i praksis, og er et godt eksempel på selskapets grønne visjon, ifølge Sanders.

– Gjennom investeringer i grønne bygg og bærekraftige energiløsninger reduserer vi karbonavtrykket vårt, og legger grunnlaget for en bedre og mer energieffektiv fremtid. Prosjekter som Toveien har store miljøgevinster og er et betydelig skritt i riktig retning for å styrke vårt engasjement for bærekraft og miljøbevissthet, sier hun.

Powered by Labrador CMS