Aktuelt:

SOMMELIER: Francesco Marzola er sentral for vinsatsningen på den tidligere amerikanske ambassaden. Foto: ASI/HRVPROD

Ambassaden får tre serveringssteder – og sommelier i verdensklasse

Fredensborg flytter til høsten inn i den tidligere amerikanske ambassaden, og åpner også champagne- og vinbar i bygget. Ansvarlig for vinen er Francesco Marzola - som nylig kom helt til semifinalen i sommelier-VM.

Publisert

Merittlisten til Francesco Marzola er allerede lang. Han er tidligere både norsk og nordisk sommelier-mester, men rangerer selv semifinaleplassen i sommelier-VM som nylig ble avholdt i Paris høyt

– Dette er en ekstremt krevende konkurranse som kun avholdes hvert tredje år, og deltagelsen var lærerik, intens og slitsom. Jeg er veldig fornøyd med å nå så langt i så tøff konkurranse, sier Marzola.

Det var den tidligere europamesteren Raimonds Tomsons fra Latvia som stakk av med finaleseieren, i hard konkurranse med blant annet den meritterte danske sommelieren Nina Højgaard Jensen.

Sommelier på Ambassaden

– At Francesco skulle hevde seg i VM var jeg ikke det minste i tvil om, og jeg gleder meg på hans vegne. Dette er en stor prestasjon, men ser frem til å ha ham tilbake med fullt fokus på Ambassadens champagne- og vinbar, sier Rajko Mink, daglig leder i Fredensborg Hospitality.

Det blir tre serveringssteder i den ikoniske bygningen i Henrik Ibsens gate når dørene igjen åpnes for besøkende, og interessen rundt konseptene er stor. Fredensborg kjøpte eiendommen i 2017.

– Nå er vi på oppløpssiden og i en hektisk og spennende fase. Vinlisten begynner virkelig å ta form, og den skal appellere like mye til gjester som kommer innom for et glass vin etter jobb, som til den kresne vinentusiasten. Likt for alle er det at de blir servert i hyggelige og uformelle omgivelser, sier Marzola.

Powered by Labrador CMS