Aktuelt:
SOMMELIER: Francesco Marzola er sentral for vinsatsningen på den tidligere amerikanske ambassaden. Foto: ASI/HRVPROD
Ambassaden får tre serveringssteder – og sommelier i verdensklasse
Fredensborg flytter til høsten inn i den tidligere amerikanske ambassaden, og åpner også champagne- og vinbar i bygget. Ansvarlig for vinen er Francesco Marzola - som nylig kom helt til semifinalen i sommelier-VM.
Merittlisten til Francesco Marzola er allerede lang. Han er
tidligere både norsk og nordisk sommelier-mester, men rangerer selv
semifinaleplassen i sommelier-VM som nylig ble avholdt i Paris høyt
– Dette er en ekstremt krevende konkurranse som
kun avholdes hvert tredje år, og deltagelsen var lærerik, intens og slitsom.
Jeg er veldig fornøyd med å nå så langt i så tøff konkurranse, sier Marzola.
Det var den tidligere europamesteren Raimonds Tomsons fra
Latvia som stakk av med finaleseieren, i hard konkurranse med blant annet den
meritterte danske sommelieren Nina Højgaard Jensen.
Sommelier på Ambassaden
– At Francesco skulle hevde seg i VM var jeg ikke
det minste i tvil om, og jeg gleder meg på hans vegne. Dette er en stor
prestasjon, men ser frem til å ha ham tilbake med fullt fokus på Ambassadens
champagne- og vinbar, sier Rajko Mink, daglig leder i Fredensborg
Hospitality.
Det blir tre serveringssteder i den ikoniske bygningen i
Henrik Ibsens gate når dørene igjen åpnes for besøkende, og interessen rundt
konseptene er stor. Fredensborg kjøpte eiendommen i 2017.
– Nå er vi på oppløpssiden og i en hektisk og
spennende fase. Vinlisten begynner virkelig å ta form, og den skal appellere
like mye til gjester som kommer innom for et glass vin etter jobb, som til den
kresne vinentusiasten. Likt for alle er det at de blir servert i hyggelige og
uformelle omgivelser, sier Marzola.