Rajeev Lehar (t.v.) har sammen med sin svenske forretningspartner og tidligere finansanalytiker Sergey Kazachenko, utviklet et nytt investeringsverktøy som nå kan vinne en prestisjetung pris i Storbritannia.
Rajeev Lehar (t.v.) har sammen med sin svenske forretningspartner og tidligere finansanalytiker Sergey Kazachenko, utviklet et nytt investeringsverktøy som nå kan vinne en prestisjetung pris i Storbritannia.

Nordmann kan bli årets eiendomsinvestor i UK

Drammenseren Rajeev Lehar har utviklet et investeringsverktøy som gjør at han nå kjemper om å bli årets nye eiendomsinvestor i Storbritannia.

Publisert Sist oppdatert

Rajeev Lehar har sammen med sin svenske forretningspartner og tidligere finansanalytiker Sergey Kazachenko, utviklet et nytt investeringsverktøy. De to er også grunnleggerne av KL Property Partners, som er det første og det eneste skandinaviske selskapet til å nomineres til prestisjetunge “Property investors awards” i England. Prisutdelingen finner sted under en Galla i London den 2. desember, som anerkjenner de beste og mest proaktive eiendomsinvesteringene i Storbritannia.– Det kjennes veldig bra å nå så langt på så kort tid i et veletablert marked som England. Jeg ser på det som et bevis på at vi har riktig fokus og gjør ting annerledes enn andre på markedet, sier Rajeev Lehar, til daglig bosatt i Drammen.

Ny teknologi gir fortrinnSelv om KL Property Partners bare har vært i drift i to år, er de nominert i tre av totalt seks kategorier, og er finalister i alle tre kategorier. En av de tre nominasjonene er i kategorien “Best new investors of the year”; den tyngste kategorien av de alle.– Det er tøft å konkurrere med lokale aktører, når man selv er basert i et annet land, med annen kultur, bakgrunn og ikke minst det riktige nettverket, sier Lehar.Han forteller at siden de ikke kunne direkte applisere sin skandinaviske erfaring i det engelske markedet, trengte de å gjøre noe annerledes, da konkurransen i det markedet er ekstremt hardt og tøft med veletablerte aktører. Med bakgrunn fra finansbransjen, teknologi og det at de sammen kan flere språk og røtter fra flere kulturer, har de klart å knytte dette sammen til å penetrere nye markeder med store konkurransefortrinn.– Vi har blant annet utviklet et eget investeringsverktøy som lar oss gjøre risikovurdering og innhente kritisk data for å evaluere de ulike alternativene raskere enn andre aktører. Vi har i tillegg tilgang til metoder for nyutvikling som gir oss reduserte konstruksjonskostnader samt høyere kvalitet og prestasjon av energieffektive bygg, sier Lehar.

Utfyllende kompetanseRajeev Lehar er født og oppvokst i Drammen Norge og har røtter fra India. Med bakgrunn fra flyindustrien og etter flere år i ojleindustrien valgte han å satse tyngre innen eiendomsinvesteringer da han knakk et par koder på hvordan man kan minimere risiko ved å investere i flere markeder sammen med sin forretningspartner Sergey Kazachenko. Sammen grunnla de investeringsselskapet, Scandinavian Capital Holdings, som fokuserer på fire områder: Teknologi, eiendomsinvesteringer, eiendomsutvikling og innovasjon innen artificial og business intelligence. Et av datterselskapene innen eiendommensektoren er KL Property Partners, som nå har en sjanse til å vinne “Best New investors of the year” 2. desember.Så langt har KL Property Partners primært fokusert på eiendomsinvesteringer i det britiske markedet. I den senere tid, har de også jobbet med å utvide til flere markeder og satse på flere prosjekter i Norge og Sverige som kan være i drift innen utgangen av 2017.– Vi ser gode muligheter på det norske markedet fordi det er et stort behov for rimeligere boliger i storbyene. Vi håper å bidra til på lik linje som i Storbritannia og gjøre en forskjell selv her hjemme. Vi har utviklet risikoanalyseverktøy som minimerer våre risikoer samt styrker strategiene bak investeringene våre. Dette kombinert med vår byggteknologi, gir oss et stort forsprang i de fleste europeiske markeder og spesielt Skandinavia der utviklingskostnadene er svært høye. Jeg gleder meg til å kunne bidra på hjemmemarkedet, og bringe hjem vår internasjonale erfaring, sier Lehar.

 

 

Powered by Labrador CMS