REPRESENTERTE SAKSØKTE: Ansvarlig advokat dr juris Niels Kristian Axelsen.
REPRESENTERTE SAKSØKTE: Ansvarlig advokat dr juris Niels Kristian Axelsen.

NCC punger ut etter garasjekollaps

Tvist om regning etter skader på garasjeanlegg på Lysaker stanset før den nådde rettsapparatet.

Publisert Sist oppdatert

I november i fjor ble deler av garasjeanlegget under leilighetene på Lysaker Brygge stengt av, etter at det ble oppdaget sprekker i konstruksjonen. Fortsatt er deler av garasjeanlegget sperret av.

Det ble raskt klart at utbedring av skadene kom til å koste mange millioner kroner, men like klart var det ikke hvem som skulle dekke kostnadene. NCC skal ha forholdt seg til at bygget var mer enn ti år gammelt, og at kjøperne således var utenfor den absolutte reklamasjonsfristen på fem år i avhendingsloven og bustadoppføringslova, og at NCC dermed ikke var ansvarlig for å dekke kostnadene til utbedring.

Les også: Slik løser du tvister

Les også: Her er landets beste eiendomsadvokater

Etter flere måneders dragkamp mellom leilighetseierne og NCC, er det nå klart at entreprenørselskapet likevel tar regningen. Dette bekrefter advokat Niels Kristian Axelsen i Ro Sommernes Advokatfirma til Estate Nyheter. Han førte saken for beboerne på Lysaker.

– Avtalen går i korte trekk går ut på at sameiene får sine kostnader dekket og at NCC utbedrer skadene, sier Axelsen.

– Det er en konstruktiv og god dialog mellom partene, og prosjektering av utbedringsarbeidene vil starte opp i løpet av meget kort tid, sier han.

Axelsen poengterer at alle parter er fornøyde over at saken ble løst utenfor rettsapparatet.

Les også: Stigende antall rettstvister i eiendomsmarkedet