MODERNISERING: Kravspesifikasjonen ved leie av kontorlokaler skal oppdateres. Foto: Alex Powell, Pexels

Mer sirkulærøkonomi i kravspesifikasjonene

Kravspesifikasjonen ved leie av kontorlokaler er et sentralt dokument for kvaliteter og leveranser. Nå skal den forbedres.

Publisert Sist oppdatert

Kravspesifikasjonveilederen for leie av kontorlokaler skal oppdateres for å legge mer til rette for gjenbruk og bærekraft, ifølge en pressemelding. Første versjon ble utarbeidet i 2016 og er deretter blitt justert et par ganger.

LES OGSÅ: Kjøpte for 70 mill, selger for 270

Norsk Eiendom, Grønn Byggallianse og Enova har satt i gang arbeidet og vil også se på nye standarder innen kvalitets- og miljøområdet. De vil gjerne også ha innspill fra bransjen.

– Nå ser vi behovet for en omfattende revisjon og ønsker å fortsette samarbeidet med leietakerrådgivere og Difi for å komme frem til et hensiktsmessig nivå og format, sier Carl Henrik Borchsenius, fagsjef for bransjeutvikling i Norsk Eiendom.

LES OGSÅ: PBE ber eierne å kutte

Arbeidet startet i vinter med planlagt ferdigstillelse før sommeren. Kravspesifikasjonen er et sentralt dokument for hvilke kvaliteter og leveranser leieobjektet skal ha. Det er derfor viktig at dokumentet ivaretar bærekraftsutfordringene på en god måte.

– Bransjens bevissthet om gjenbruk og bærekraft har økt kraftig de senere år. Vi ser derfor helt klart behovet for å oppdatering for i større grad å legge til rette for gjenbruk og bærekraftige løsninger ved leie av kontorlokaler, påpeker Borchsenius.

LES OGSÅ: Realkapital Investor går for nybygg

Powered by Labrador CMS