– Konkurrentene dumper prisene

Publisert Sist oppdatert

– Den tøffe konkurransen har ført til at en del meglere selger seg veldig billig. Vi har spesielt lagt merke til at DNB Eiendom og Eiendomsmegler1 selger seg på billigsalg, og i enkelte tilfeller forstår ikke vi at de kan tjene penger. Vi tror dette skyldes at de på denne måten sikrer seg kunder til bankene som eier dem, sier administrerende direktør i Privatmegleren, Grete Wittenberg Meier.

– Vi synes det er uheldig for bransjen at det blir en priskrig på våre tjenester, sier administrerende direktør i Privatmegleren, Grete Wittenberg Meier.

Les også: Hva er «villamessig»?

Les også: Pokersjanse kan gi storgevinst

Vil ha kompetanse

Hun forteller at dette imidlertid ikke rammer dem i særlig stor grad, da hun mener at de ofte opererer i et annet segment enn de to nevnte meglerforetakene. 

– Vi selger nok litt forskjellige boliger. Vi har 22 prosent av markedet for boliger med en verdi på over 7 millioner kroner. Jeg innbiller meg at de som vil selge boligen er opptatt av kompetanse, og ikke bare fokuserer på pris. I dette segmentet er ikke alle så prisfølsomme at de bare velger ut fra prisen på oppdraget, sier Wittenberg Meier. 

Høres høyt ut

Finanstilsynet skriver i sin årsrapport at 31 prosent av meglerne går med underskudd. Dette synes Wittenberg Meier høres veldig mye ut. 

– Ved årsskiftet hadde vi positivt resultat i 62 av 64 enheter. Hos de to enhetene som hadde svake minusresultater har vi tatt grep som gjør at de når går i pluss.

Hun sier at selskapet i fjor samlet gikk med et overskudd på cirka 90 millioner kroner. 

Les også: Ønsker utbyggere dit peppern gror

– Når det er sagt, så er det ikke tvil om at høsten 2013 var tøff. Det var mye skriverier og jeg vil nesten si at det var media sin skyld at markedet fikk en så sterk reaksjon. Mye negativ oppmerksomhet gjorde at vi fikk en veldig reaksjon både på omsetningshastighet og pris, sier Wittenberg Meier. 

Hun vil ikke ut med hva Privatmegleren har i snittprovisjon på sine oppdrag, men sier at de har en høy markedsandel i det dyrere segmentet, og at de dermed også har en snittprovisjon som ligger relativt høyt. 

Les også: – Nye byggeforskrifter fra nyttår

Sunt marked

– Vi opplever at markedet nå er veldig sunt. Det er ingen bonanza og man må jobbe for å få solgt objektene. Men prisene ligger på et fornuftig nivå og markedet virker mer balansert, sier Wittenberg Meier. 

Les også: Ny kommuneplan for Oslo

Les også: Her får du mest nei

Les også: – Det er ikke plass til alle i selve Oslo

 

Powered by Labrador CMS